mamaplus

Lista școlilor din Chișinău care vor găzdui refugiați ucraineni în sălile de sport

-
//
03.03.2022

Primarul general al capitalei Ion Ceban a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că în curând vor fi activate mai multe locuri adiționale de cazare pentru refugiații din Ucraina, în 18 școli din capitală. Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a emis ieri, 2 martie, o decizie oficială în acest sens, potrivit căreia se dispune organizarea Centrelor de plasament temporar pentru refugiați în sălile de sport, cu intrări separate, din instituțiile de învățământ primar și secundar.

În aceeași decizie a fost publicată și lista instituțiilor de învățământ preuniversitar din capitală care vor găzdui refugiați ucraineni:

Liceul Teoretic ”Universul”, școala primară ”Antonin Ursu„, Liceul Teoretic ”Neciu Levițchi”, Liceul Teoretic ”Mihai Marinciuc”, Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun”, Liceul Teoretic ”B.P. Hașdeu”, Liceul Teoretic ”George Meniuc”, gimnaziul cu profil teatral ”I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic ”Natalia Gheorghiu”, gimnaziul nr. 49, gimnaziul nr. 48.

De asemenea, se organizează procesul educațional la distanță pentru elevii din Școala sportivă specializată de handbal nr. 2 și pentru elevii de la unele probe sportive din Școala sportivă ”Speranța„, în scopul organizării și funcționării Centrelor de plasament temporar pentru refugiați în incinta acestor instituții.

S-ar putea să te intereseze și articolul: Spații de cazare pentru refugiați în școlile din Chișinău. Mai mulți părinți se arată nemulțumiți