mamaplus

Lilu te îndeamnă să cumperi un prânz și să ajuți copiii defavorizați

-
//
19.03.2024

CCF Moldova te invită să fii parte a campaniei anuale „Rostul Postului”, ce se desfășoară în perioada postului mare și precede sărbătoarea Paștelui.

Scopul campaniei este de a colecta resurse financiare prin intermediul restaurantului virtual www.rostulpostului.md, unde se donează copiilor care se culcă seara flămânzi contravaloarea meselor selectate, pe care persoana le-ar fi consumat. 

Sărăcia este unul dintre motivele principale, care pune în risc de separare copiii de familiile lor. Prin această campanie, care susține programul de prevenire CCF Moldova, garantăm fiecărui copil dreptul primordial de a trăi şi de a se dezvolta armonios într-o familie, acolo unde este dragoste, protecție și grijă. 

Donațiile din cadrul campaniei „Rostul Postului” sunt la un click distanță, le poți face împreună cu prietenii, colegii, familia sau copiii, încurajându-i la fapte cu rost. 

Cu banii acumulați, organizația CCF Moldova va oferi sprijin familiilor aflate în situații de risc, pentru a rămâne uniți, împreună. Mai mult ca atât, în cele 7 ediții de campanie, am reușit să consolidăm familiile cu sprijin de durată, procurându-le puieți, semințe, plante, animale și păsări, pentru a-și pune pe picioare gospodăriile și a fi exemple bune pentru copii. 

Pe lângă suportul material, familiile aflate în dificultate vor avea parte și de sprijin psiho-emoțional, oferit de către specialiștii CCF Moldova, pentru o schimbare de durată. 

Anual organizația lucrează cu cca 500 de copii din 29 de raioane ale țării. 

Cum poți ține post cu rost?

  • Accesează cel mai mare restaurant virtual – www.rostulpostului.md;
  • Selectează orice poftești din meniu;
  • Donează contravaloarea produselor selectate.

 

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2022 rata sărăciei absolute a populației per ansamblu a constituit 31,1%, fiind în creștere cu 6,6 puncte procentuale față de anul 2021. De asemenea, în anul 2022 comparativ cu anul 2021, au fost înregistrați cu 192,2% mai mulți copii neglijați. Sărăcia extremă este una dintre cauzele prncipale ale abandonului. În culmea disperării, părinții preferă să-și lase copiii în grija statului, în orfelinate, decât să-i priveze de necesitățile de bază. 

Împreună, putem contribui la crearea unui mediu familial sigur și protector pentru fiecare copil. Postul nu e doar despre abținerea de la unele alimente, dar și despre fapte bune.

Campania „Rostul Postului” va dura până pe 4 mai 2024, perioadă în care poți accesa restaurantul virtual ori de câte ori vrei, pentru a contribui cu o donație. 

Fiecare copil merită să crească în brațele mamei, dar #niciodatasingur! 

mamaplus