mamaplus

Lilibet Diana nu va fi botezată în Marea Britanie, în fața reginei. Decizia neașteptată luată de Meghan și Harry

-
//
12.10.2021

Ducii de Sussex au renunțat, se pare, la planul îndrăzneț de a o creştina pe Lilibet Diana în Anglia, la Palatul Windsor. Fetița venită pe lume în data de 4 iunie încă nu a fost creştinată, mulți considerând că părinții acesteia aşteaptă un moment prielnic pentru a-i organiza botezul la Windsor, în fața Reginei Elisabeta.

Cum acest plan este din ce în ce mai greu de dus până la capăt, surse regale susțin că cei doi ar putea opta, mai degrabă, pentru creştinarea fetiței la o biserică episcopală din State. Biserica Episcopală a Statelor Unite, membră a comuniunii Anglicane, este condusă de Episcopul Michael Curry, nimeni altul decât cel care a ținut o ceremonie de 14 minute la nunta Ducilor de Sussex din 2018, oficiată la Capela St. George din Windsor.

Contactate de publicația The Telegraph, surse apropiate palatului britanic au declarat următoarele: “Nu va exista un botez în Marea Britanie. Nu se va întâmpla asta”. În schimb, fratele mai mare al micuței Lilibet, Archie, a fost botezat în 2019, la Capela St. George din Windsor, acesta venind pe lume în perioada în care Ducii de Sussex era încă membri activi ai familiei regale.

E posibil ca botezarea lui Lilibet în SUA să însemne că Regina Elisabeta nu-şi va cunoaşte niciodată strănepoata care poartă numele ei de alint din copilărie.