mamaplus

Legea privind protecția femeilor, votată de deputați. Prevederile acesteia

-
//
21.07.2023

75 la sută din femeile din R. Moldova sunt abuzate, inclusiv sexual. Astfel, legea privind protecția femeilor, votată joi în prima lectura a Legislativului este un prim pas în eradicarea acestui flagel.

mamaplus

Conform proiectului de lege, urmează să fie lansată o Agenție pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și crearea unui Consiliu privind consilierea victimelor violenței domestice, transmite RadioMoldova.

„Prin crearea Agenției naționale pentru prevenirea și combaterea împotriva femeilor vom demonstra încă o dată angajamentul nostru ferm pentru toleranță zero față de violență. Necesitatea delimitării atribuțiilor Agenției cu unele din autoritățile abilitate și mă refer aici la Ministerul Muncii și Protecției Sociale va rămâne în atribuția sau subordinea Ministerului asistența socială a victimelor și a agresorilor familiali”, a declarat deputatul Doina Gherman.

De menționat că, la 1 mai 2022 în R. Moldova a intrat în vigoare Convenția Consiliului Europei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută sub numele de Convenția de la Istanbul. Astfel, R. Moldova a devenit al 35-lea stat membru al Consiliului Europei care a ratificat Convenția.