mamaplus

Lanurile cu levănțică, luate cu asalt de familiile de moldoveni

-
//
22.06.2023

După lanurile cu rapiţă şi maci, internauții au migrat în câmpurile cu lavandă. Aşa că nu e de mirare că fotografiile pe fundal violet au invadat reţelele sociale. Un câmp cu flori parfumate se află lângă satul Colonița, municipiul Chișinău.

mamaplus

Lanul de lavandă de lângă satul Colonița, municipiul Chișinău, s-a transformat într-un studiou de fotografie în aer liber, care atrage sute de oameni, transmite tvrmoldova.md.

„E un loc foarte şi foarte frumos. Nu m-am aşteptat să fie la noi o aşa livadă de levănţică. Chiar merită de vizitat şi o să sugerez la toţi prietenii.”

„Am aflat despre locul acesta acum un an de la o vlogheriţă şi am decis să vin şi eu pentru că mi s-a părut un loc foarte interesant. 

„Am luat chia şi coroniţe să facem poze şi să ne bucurăm de timpul pentrecut în lanul acesta.”

„Îmi pare bine că persoanele îşi dua interesul pentru noi tineretul ca să venim să facem nişte poze deosebite.”

În acest an, tufele de lavandă sunt mai frumoase ca niciodată, susţine proprietarul lanului.

VALERIU CIORBĂ, agricultor: „În acest an datorită umedităţii din primăvară lavanda s-a dezvoltat foarte bine. Avem flori şi tufe destul de sănătoase. Am organizat şi am plantat în manii precedenţi şi o insuliţă de trandafiri care acum sunt înfloriţi şi arată foarte bine. În lanul de lavandă am amenajat decort foarte atractiv şi plăcut pentru vizitatori ca să facă poze.”

Vizitatorii au posibilitatea să cumpere şi o gamă largă de produse cosmetice din lavandă.

VALERIU CIORBĂ, agricultor: „Începând de la bucheţele clasice, coroniţe care acum sunt foarte întrebate şi arată foarte bine. Uleiuri de lavandă, parfumuri pe bază de lavandă. Avem o gamă largă de produse care le propunem vizitatorilor atunci când ne vizitează câmpul nostru de lavandă.”

Doritorii de a face fotografii în lanul cu levănţică mai au la dispoziţie încă patru sătămâni. Taxa de intrare porneşte de la 50 de lei. În Republica Moldova sunt peste 1000 de hectare de levănţică.