mamaplus

La Spitalul Clinic ”Gheorghe Paladi" a fost renovat blocul operator obstetrical-ginecologic

-
//
07.04.2022

Blocul operator obstetrical-ginecologic din cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Gheorghe Paladi”, a fost renovat și redeschis astăzi. Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, jumătate de an în urmă sălile pentru operație, holul, blocurile sanitare erau într-o stare avariată. Aici sunt efectuate cele mai complicate intervenții din republică şi internate femeile gravide cu patologii severe.  Investiția din bugetul municipal a constituit cca 7 mln. lei. Blocul nu a fost supus reparației capitale din anul 1981, de la inaugurarea spitalului.

”Lucrările de reparație au durat 5 luni, iar acum, în noul bloc operator, sunt 6 săli de operații dotate cu tehnică performantă și mese de operații noi. Au fost renovate și circuitele personalului medical, camera de pregătire a pacienților.  Anual, aici sunt efectuate peste 3700 de intervenții chirurgicale ginecologice și asistate cca 6300 nașteri.”, se arată în mesajul edilului capitalei.

În prezent, în Chișinău sunt realizate mai multe programe municipale importante pentru sănătatea populației: procurarea şi distribuirea produselor lactate pentru copii până la un an, screening-ul la cancerul glandei mamare, procurarea şi distribuirea testelor pentru măsurarea glicemiei, procurarea şi distribuirea ochelarilor, prestarea serviciilor de protezare dentară, fortificarea instituțiilor medico-sanitare publice municipale și a infrastructurii de diagnostic și tratament.

Pentru comparație, primarul Ion Ceban a publicat și câteva poze făcute anul trecut, înainte de începerea lucrărilor de reparație.

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus