mamaplus

La Moscova testele pentru COVID-19 se pot face la domiciliu

-
//
08.04.2020

În capitala Rusiei a fost lansat un nou serviciu pentru populație. Oamenii pot face testul pentru COVID-19 la domiciliu, fără să intre în contact cu personalul medical. Cum se desfășoară procedura mai exact, află în continuare.

Moscoviților li s-a recomandat să stea cât mai mult acasă și să nu iasă decât în cazuri care nu suferă amânare. În ultima perioada, rapoartele oficiale arată o creștere semnificativă, cu câte o mie pe zi, în Rusia a numărului de persoane confirmate pozitiv.

Chiar dacă nu ai simptome , dar vrei să stai liniștit poți să îți comanzi testul la domiciliu. Poți să te înscrii online sau să dai telefon la un centru specializat.

Curierul vine la adresa indicată, se îmbracă în echipament steril de unică folosință chiar în scara blocului și lasă kit-ul cu test în clanța ușii.

Fiecare set are instrucțiuni detaliate despre cum să îți recoltezi probele biologice de unul singur. Procedura nu durează mai mult de un minut, apoi, clientului nu îi rămâne decât să sigileze eprubeta și o lase afară, de unde curierul o recuperează. Oricine poate să opteze pentru acest tip de test.

Analizele sunt gata în maximum două zile. Rezultatul este trimis pe mail sau anunțat telefonic. În caz că testul iese pozitiv, bolnavul este obligat să anunțe medicul, va rămâne sub observație în carantină și în funcție de evoluția stării de sănătate vor fi luate și alte măsuri.