mamaplus

La Institutul Mamei și Copilului a fost inițiată o anchetă internă

-
//
03.07.2019

Institutul Mamei şi Copilului din Capitală a instituit o Comisie și a inițiat o anchetă internă, după ce la 1 iulie curent, Andrei Gortomolei din satul Cioburciu, raionul Ștefan-Vodă, a acuzat medicii de la Institutul Mamei şi Copilului de malpraxis, când soția acestuia a născut, micuțul având puține șanse de a supraviețui.

mamaplus

„Ținându-se cont de particularităţile specifice și complexitatea cazului, pe parcursul lunii iunie curent, acesta s-a aflat sub supravegherea și controlul permanent al administrației instituției, de la nașterea copilului și până la momentul actual cu discutarea în cadrul ședințelor medicale a celor întâmplate. De asemenea, în mod prioritar, în cadrul Instituției a fost instituită imediat o Comisie și inițiată o anchetă internă în cadrul căreia urmează a fi elucidate toate circumstanțele cazului. Cu informații suplimentare privind rezultatele anchetei inițiate urmează să revenim ulterior”, se arată într-un comunicat emis de către Administrația IMSP Institutul Mamei și Copilului.

Familia lui Andrei și Cristina Gortomolei din satul Cioburciu, raionul Ștefan-Vodă, acuză medicii de la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală de malpraxis, după ce în urma nașterii, micuțul acestora are puține șanse de a supraviețui. Potrivit tatălui copilului, Andrei Gortomolei, în timpul nașterii, starea de sănătate a bebelușului a avut de suferit grav, fiindu-i afectat sistemul nervos, iar în aceste clipe se află în reanimare cu pneumonie severă. Bărbatul mai spune că medicii nu-i mai dau nicio șansă copilului de a se însănătoși. Totul a avut loc la data de 3 iunie curent.

Sursa: noi.md