La grădinițele din Rusia a fost interzis să fie invitat Moș Gerilă

La grădinițele din Rusia a fost interzis să fie invitat Moș Gerilă

-
//
29.11.2017

Oficialii dintr-o serie de regiuni din Rusia au explicat decizia referitor la interdicția prezenței lui Moș Gerilă la sărbătorile copiilor de Anul Nou, prin "lupta activă împotriva corupției și recomandările psihologilor".

La grădinițele din Rusia a fost interzis să fie invitat Moș Gerilă

Concomitent în mai multe orașe rusești: Novosibirsk, Kirov, Samara și Kazan oficialii au interzis participarea la matineele pentru copii a artiștilor care joacă rolurile lui Moș Gerilă și a Albei-ca-Zăpada. Acest lucru l-au explicat prin faptul că acestea au fost recomandările psihologilor, dar și că acțiunea se înscrie în lupta împotriva corupției.

Autoritățile orașului Kirov sînt îngrijorate de faptul că actorii invitați utilizează instituțiile pentru copii ca pe o platformă, fără să plătească arenda, ci doar colectează bani de la părinți, comunică presa locală. Oficialii consideră că spectacolele oferite de Moș Gerilă și Alba-ca-Zăpada fac parte din categoria "Organizarea evenimentelor în masă" și că respectiv artiștii trebuie să achite cîte 400 de ruble pentru un grup al administrației preșcolare.

Iar în Samara și Kazan o astfel de interdicție este justificată cu lupta împotriva corupției, se spune pe portalul 63.ru. Părinților nu li se permite să colecteze bani, pentru a plăti actorilor invitați, deoarece cineva poate considera acest lucru, drept taxe exagerate, cerute de către administrația grădiniței.

La Novosibirsk această decizie a fost explicată prin recomandările psihologilor, comunică portalul FlashSiberia. Ei consideră că pentru a înțelege personajul lui Moș Gerilă, preșcolarii sînt prea mici. Invitarea Albei-ca-Zăpada nu este interzisă, dar experții recomandă să nu facă nici acest lucru.

Anterior, a fost comunicat că la o grădiniță din Bratsk au fost interzise costumele super eroilor.

Sursa: NOI.md