mamaplus.md

La Chișinău a fost dat startul sărbătorilor de iarnă

-
//
06.12.2018

La Chișinău a fost dat startul sărbătorilor de iarnă. Cei prezenți la festivitatea de inaugurare a Pomului de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale s-au bucurat de un spectacol cu participarea colectivelor artistice și a lui Moș Crăciun, transmite IPN.
 

mamaplus.md

„Am venit să văd brăduțul. Vin prima oară, anii trecuți eram de fiecare dată la muncă, acum sunt la pensie, am mai mult timp liber”, a spus Tatiana Afanasiev, locuitoare a capitalei.

„Mama mi-a zis că bradul este pus și vom merge să-l vedem azi seara și eu am venit să văd bradul cel mare”, a spus Bogdan Ciorici, în vârstă de șapte ani.

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a declarat la ceremonia de inaugurare că perioada sărbătorilor de iarnă este una plină de lumini, magie și speranță. Pe brad au fost puse 1700 de globuri, care vin să reprezinte acele 1700 de lucruri frumoase care vor fi făcute în anul următor, 2019.

„Sărbătorile de Crăciun reprezintă perioada în care aducem sincere mulțumiri și aprecieri tuturor celor care ne sunt dragi nouă”, a spus Ruslan Codreanu.

Pomul de Crăciun din PMAN a fost oferit în dar orașului de către o companie producătoare de brazi artificiali. Construcția are formă conică și atinge 20 de metri înălțime. Bradul are o perioadă de exploatare de 7-8 ani, după care poate fi reînnoit, folosind carcasa și modificând decorațiunile.

Sursa: ipn.md