mamaplus

La Ceadîr-Lunga va fi deschisă o secție pentru copiii infectați cu COVID-19

-
//
21.08.2020

Conducerea Ministerului Sănătății a dispus activarea unei secții pentru copiii infectați cu Covid-19, cu o capacitate de 20 de paturi în cadrul spitalului raional din Ceadîr-Lunga. Totodată în această regiune urmează a fi deschisă o secție de Terapie intensivă cu șase paturi în cadrul spitalului raional din orașul Comrat.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a dat asigurări că ministerul va oferi tot suportul necesar pentru dotarea secțiilor cu echipamente și dispozitive medicale necesare, astfel încât acestea să înceapă să activeze la capacitate maximă.

O altă prioritate pentru sistemul medical este consolidarea rețelei de laboratoare la nivel național, pentru a face față pandemiei COVID-19. În acest context, ministerul caută soluții pentru dezvoltarea unui laborator și în UTA Găgăuzia.

Amintim că la la momentul actual, în spitalele din Ceadîr-Lunga și Comrat sunt internați 61 de pacienți infectați cu COVID-19. De la începutul pandemiei doar în UTA Găgăuzia au fost înregistrate 1782 de persoane infectate.

Instituțiile din Chișinău cu profil de COVID-19 au devenit neîncăpătoare, iar autoritățile caută posibilități pentru a extinde numărul locurilor din spitale.

În Moldova numărul persoanelor infectate a atins cifra de 31 937 de cazuri, iar numărul persoanelor care au decedat din cauza infecției a crescut până la 921.

Recent Ministerul Sănătății a anunțat că se atestă o creștere a numărului de copii infectați cu noul tip de coronavirus. Potrivit datelor Ministerului, până în prezent au fost confirmați cu COVID-19 peste 1 700 de minori.