mamaplus

La Bălți, mamele rup panglicile restrictive, ca să-și lase copiii pe terenurile de joacă

-
//
18.06.2020

Viceprimarul de Bălți a reamintit despre necesitatea respectării cu strictețe a regimului de purtare a măștilor și păstrarea distanței în locurile publice. Nicolai Grigorișin a adus mai multe exemple de ignorare a cerințelor de siguranță de către bălțeni – ei se plimbă fără măști, se adună la picnicuri și rup panglicile restrictive în jurul terenurilor de joacă.

Viceprimarul a adăugat că mulți dintre prietenii și cunoscutii săi s-au infectat cu coronavirus. Sunt în spital și situația este dificilă. Potrivit lui Nicolai Grigorișin, situația pandemcă trebuie apreciată și tratată cu toată seriozitatea.

De remarcat că în Moldova de la începutul epidemiei au fost confirmate peste 12 de mii de cazuri de coronavirus. La Bălți, potrivit Ministerului Sănătății, COVID-19 a fost diagnosticat la 761 de persoane – acesta este al doilea rezultat după Chișinău.

Amintim că mai mulți preoți din oraș au fost diagnosticați cu coronavirus, inclusiv Episcopul de Bălți și Fălești Marchel. Fețe bisericești au participat împreună la o slujbă într-o biserică, atunci când activitatea religioasă în incinta localului  era interzisă.

Infectați de COVID-19 sunt și circa 40 de angajați ai primăriei. Despre aceasta a anunțat primarul de Bălți Renato Usatii pe pagina sa de Facebook.