La 37 de ani are 38 de copii

La 37 de ani are 38 de copii

-
//
28.04.2017

Mariam Nabatanzi, din Uganda, bate recordurile mondiale la numărul de copii făcuți până la vârsta de 37 de ani. Are 38 de copii născuți într-un mariaj care durează de 25 de ani! Zece fete și 18 băieți au fost născuți toți pe cale naturală, cu excepția ultimului copil, născut prin cezariană.  Cel mai mare are 23 de ani, cel mai mic, 4 luni.

La 37 de ani are 38 de copii

A născut de șase ori gemeni, de patru ori tripleți, de trei ori a avut cvadrupleți și numai două sarcini au fost cu un singur făt. Medicii explică fenomenul printr-o posibilă moștenire genetică de la tatăl său care a avut 45 de copii de la diferite femei.

Nabatanzi a fost dată în căsătorie unui bărbat agresiv,  de 40 de ani la vârsta doar de 12 ani. La 13 ani a avut primii gemeni.

După a șasea sarcină, când avea 18 copii, femeia a vrut să se oprească. A mers la medic, însă acolo a aflat că avea o rezervă de ovule mult prea mare, iar acumularea de ovule nefertilizate nu numai că poate distruge sistemul reproducător, dar le poate cauza femeilor moartea.

Disperată, femeia a recurs la un dispozitiv contraceptiv uterin, dar nu l-a suportat. În consecință a stat în comă o lună.

La 37 de ani are 38 de copii

La vârsta 23 de ani, femeia avea deja 25 de copii. Din nou i-a zis doctorului că ar vrea să se oprească, iar merdicii i-au recomandat să continue nașterile.

Nabatanzi a născut cel de-al 38-lea copil în decembrie anul trecut. Pentru că era mult prea slăbită, i s-a făcut cezariană. Neputiincioasă, femeia a rugat doctorul să-i facă ceva pentru a a nu mai putea naște. Cel mai probabil, doctorul i-a legat trompele.

Mama-eroină cumpără zilnic 10 kilograme de mălai, patru kilograme de zahăr și trei săpunuri. Nu și-a lăsat nici o dată copiii să ducă foame. Totuși cea mai mare problemă în zonă este apa. Zilnic are nevoie de 15 bidoane. Ca să-și câștige existența, vinde plante medicinale și face diverse munci ocazionale - tunde, decorează, împodobește mirese.

Sursa: Mamaplus.MD