mamaplus

Kievul acuză Rusia că exploatează sexual copii răpiţi din Ucraina

-
//
03.02.2023

Comisarul pentru drepturile omului din Parlament de la Kiev, Dmitro Lubineţ, acuză Rusia că răpeşte copii ucraineni pentru a alimenta traficul sexual, informează AFP.

mamaplus

„Conturi (din aplicaţia) Telegram arată că ruşii răpesc copii ucraineni şi fac videoclipuri sexuale cu ei”, a transmis joi Dmitro Lubineţ într-un mesaj pe Telegram, potrivit Agrepres.

„De exemplu, pentru 250.000 de ruble (mai mult de 3.200 de euro) oferă un băiat ucrainean” dând asigurări că este orfan, a adăugat el.

Lubineţ a publicat un fragment dintr-o conversaţie pe Telegram între două persoane care discută despre implicarea unui băiat în turnarea unui film pornografic infantil.

„Vine din Ucraina, dintr-un orfelinat, nu are părinţi”, scrie unul dintre ei. „Aducem copii pentru acest tip de muncă. Nu este primul pe care îl aducem”. Lubineţ nu a precizat cum a avut acces la această discuţie. El a cerut poliţiei şi justiţiei ucrainene să ia „măsuri adecvate pentru a găsi şi pedepsi vinovaţii”. „Federaţia Rusă răpeşte, ucide, deportează şi violează în mod perfid copiii noştri”, a adăugat el. „Cum este posibil acest lucru în lumea de astăzi?” 

Infracţiunile asupra minorilor, inclusiv abuzul sexual, sunt destul de obişnuite în Rusia. Ucraina acuză forţele ruse că au răpit şi au dus în teritoriile controlate de Moscova mii de copii, inclusiv orfani. În septembrie, anchetatorii ONU au acuzat Moscova de comiterea de crime de război „la scară largă” în Ucraina, menţionând în special acte de tortură şi violenţe sexuale.

 Sursa: digi24.ro