Johnson&Johnson a câştigat procesul

Johnson&Johnson a câştigat procesul

-
//
12.10.2018

Un juriu din New Jersey a achitat joi Johnson&Johnson, într-un proces în care grupul era acuzat de o femeie că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza pudrei de talc care conţine fibre de azbest, transmite Reuters.

Johnson&Johnson a câştigat procesul

După ce a deliberat mai puţin de o zi, juriul din New Brunswick, New Jersey a respins acuzaţiile făcute de Rosalind Henry şi soţul ei, potrivit cărora boala sa, cancer mezoteliom, asociată cu expunerea la azbest, a fost provocată de produsele din talc ale companiei.

J&J se confruntă cu circa 10.600 de procese în Statele Unite, legate de produsele care conţin talc, majoritatea implicând acuzaţii că acestea au provocat cancer ovarian, iar compania a ştiut şi a ascuns riscurile asociate cu aceste produse.

”Avem o simpatie profundă pentru toţi cei care sunt diagnosticaţi cu orice formă de cancer şi apreciem că oamenii caută răspunsuri. Cu toate acestea, pudra de talc pentru copii a Johnson nu este cauza acestei boli”, a scris compania într-un comunicat. Potrivit companiei, testele efectuate pe parcursul mai multor decenii de instituţii academice şi autorităţi de reglementare au arătat că talcul este sigur şi nu conţine azbest.

Citește continuarea pe news.ro