mamaplus

Japonia a aprobat prima pilulă pentru avort, cu o întârziere de 10 ani

-
//
25.04.2023

Ministerul Sănătății din Japonia a aprobat prima pilulă pentru avort din statul asiatic, la zeci de ani după ce a devenit disponibilă în majoritatea statelor occidentale, scrie CNN.

mamaplus

Comisia farmaceutică a ministerului a acordat vineri aprobarea pentru MeFeego Pack, o pilulă fabricată de compania farmaceutică britanică Linepharma, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite digi24.ro.

Medicamentul a fost analizat la minister de mai bine de un an. Au fost mai multe întâlniri pentru a stabili dacă accesul la acest medicament va fi sau nu autorizat spre vânzare pe piaţa japoneză. 

Pilula combină mifepristona și misoprostolul, pe care Organizația Mondială a Sănătății le-a inclus în lista sa de medicamente esențiale, descrise ca fiind sigure și eficiente pentru femeile însărcinate. 

Până în prezent, în Japonia este disponibil doar avortul chirurgical prin două metode: metoda chiuretajului, care îndepărtează țesutul din interiorul uterului cu un instrument metalic, și metoda evacuării, care aspiră țesutul printr-un tub, potrivit NHK. 

Activiștii japonezi fac presiuni de ani de zile pentru aprobarea pastilelor, medicamente similare fiind disponibile de zeci de ani în alte țări, în timp ce Japonia a rămas tot mai mult în urmă.