mamaplus

Istoria unui cioban care crește patru copii cu doar 4.000 de lei pe lună

-
//
18.04.2024

Andrei, un cioban din raionul Sângerei, povestește cum a ajuns să îngrijească patru copii cu doar 4.000 de lei pe lună. Asta după ce bărbatul a fost avertizat de polițistul și primarul localității că dacă nu va avea grijă de copii, aceștia vor fi duși la orfelinat.

mamaplus

În cadrul proiectului „Bărbații vorbesc”, Andrei povestește că a făcut cunoștință cu prima sa soție la stână. Femeia venise în ospeție la sora ei, iar bărbatul lucra în calitate de cioban, transmite Știri.md.

După ce s-au căsătorit, soții s-au mutat la Edineț, unde ulterior au venit pe lume doi copii. Însă povestea lor de dragoste nu a durat mult timp, întrucât bărbatul a fost înșelat de soție.

Fiind cioban, Andrei era plecat pe câmp cu oile cel mai des, iar soția rămânea cu copiii acasă. Bărbatul a observat că micuții nu erau îngrijiți corespunzător și de multe ori găsea acasă oaspeți. La scurt timp, el a fost avertizat de vecini precum că există bănuieli în privința soției sale.

Bărbatul povestește un moment în care și-a surprins soția în flagrant

Într-o zi, fiind plecat la stână, a simțit că ceva nu este în regulă și a decis să se întoarcă acasă. Acolo a văzut cum doi bărbați, soția lui și fiica ei din prima căsnicie fumau și se distrau împreună.

Ulterior, căsnicia dintre cei doi, care a durat cinci ani, s-a încheiat cu un divorț. Bărbatul recunoaște că poartă și el o parte de vină, deoarece nu s-a aflat mult timp acasă și nu a ținut sub control tot ce se întâmpla.

Bărbatul a lăsat casa copiilor și a plecat la Soroca 

Andrei și-a cumpărat o altă casă într-un alt sat. El s-a căsătorit a doua oară și a început să își construiască din nou viața, dar nu a uitat niciodată de copii.

În urma unui apel din partea polițistului și primarului localității, Andrei a plecat să își ia copiii acasă. Autoritățile l-au avertizat că dacă nu face acest lucru, copiii vor ajunge la orfelinat. Lipsa condițiilor de trai și a modului de viață indecent al fostei soții sunt principalele cauze pentru care bărbatul a fost nevoit să-și asume responsabilitatea pentru copii.

Chiar în aceeași zi, Andrei a plecat după copii. Apoi el a întocmit actele necesare, iar acum copiii cresc alături de alți doi copii din a doua căsătorie a tatălui lor.

Timp de doi ani, fosta soție nu a venit niciodată să îi vadă. A sunat doar de câteva ori să își audă copiii și o singură dată a oferit 1.000 de lei drept ajutor.

Andrei luptă și muncește zilnic pentru a crea condiții cât mai bune familiei și a le oferi un viitor cât mai frumos copiilor, însă cu o sumă de doar 4.000 de lei din salariul unui cioban este dificil să facă față tuturor cheltuielilor.

Casa în care locuiește în prezent familia lui Andrei are doar trei camere și necesită niște lucrări de reparație.

Cei care vor să contribuie cu orice fel de ajutor sunt îndemnați să sune la numărul de telefon: 069675264 (Andrei).