mamaplus

Ion Chicu, întrebat de o mamă de ce în Moldova grădinițele sunt închise, în timp ce în România s-au deschis deja

-
//
21.07.2020

Deputata Doina Gherman, mama a trei copii, s-a arătat indignată de faptul că grădinițele din Republica Moldova sunt închise, iar părinții nu își pot lăsa copii în siguranță când pleacă la muncă. În cadrul ședinței Parlamentului, aleasa poporului l-a întrebat pe premierul Ion Chicu de ce în Republica Moldova grădinițele rămân a fi închise, în timp ce în România s-au deschis de la 1 iulie.

"Când aveți de gând să deschideți grădinițele? De ce în România grădinițele s-au redeschis de la 1 iulie, iar la noi Guvernul nu poate formula nicio soluție clară în acest sens?", a întrebat deputata.

"Este o situație foarte dificilă în privința grădinițelor. Da, în România s-au deschis grădinițele. Chiar săptămâna trecută o grădiniță din Iași s-a închis pentru că au fost infectați câțiva copilași. 

Eu recunosc că noi nu avem soluții la etapa actuală. Cu 300-400 de cazuri pe zi, când mulți dintre noi nu respectă regulile este riscul mare ca copii să se infecteze. Eu personal nu-mi iau responsabilitatea să contaminez copii în grădinițe", a răspuns Ion Chicu.

Reamintim că starea de urgență în sănătatea publică a fost prelungită până pe 31 iulie.