mamaplus

Ion Chicu: ”Admitem că nu toate școlile vor fi deschise de la 1 septembrie”

-
//
24.08.2020

Unele școli din Moldova nu vor fi deschise de la 1 septembrie, din cauza pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu într-un briefing de presă. Potrivit acestuia, câteva instituții nu li se va oferi permisiunea în acest sens.

„Sperăm că în această perioadă sunt elaborate, sperăm că în această perioadă vor fi pregătite aceste instituiții pentru a primi copiii. Se vor redeschide doar acele instituții, care vor reuși să se pregătească. Noi am remis acele instrucțiuni în luna iulie, săptămâna trecută le-am actualizat. În toată această perioadă s-a muncit. Sperăm că multe instituții vor fi gata. Admitem că nu toate vor fi gata și vor primi permisiunea să se deschidă”, a declarat Chicu.

Premierul spune că săptămâna trecută a fost săptămâna cu cele mai multe cazuri. „Explicația este: nerespectarea regulilor de către toți. Asta ne va impune să venim cu restricții. Admitem că nu toate vor fi gata și nu vor permite să se deschide. Dacă numărul cazurilor vor crește, Comisia Națională va veni cu restricții”, a declarat Chicu.

Amintim că săptămâna trecută a fost înregistrat un anti-record de 626 de cazuri de infectare cu Covid-19.