mamaplus

Ion Ceban: "Matineele au dreptul de a fi organizate cu participarea părinților"

-
//
05.12.2022

Edilul Chișinăului a anunțat că, prezența părinților va fi permisă în gradinițele, doar cu condiția să fie respectate normele de siguranță și de igienă, în contextul în care sunt înregistrate cazuri de infecții respiratorii acute și de COVID-19. 

"Știm că sunt viroze, însă nu mai avem situație de criză în sănătate așa cum era în perioada Covid, respectiv, matineele au dreptul de a fi organizate cu participarea părinților, sigur, cu păstrarea normelor de siguranță și de igienă.", a scris pe pagina sa pe Facebook Ion Ceban. 

Totodată Primăria Municipiului Chișinău informează că micuții din cele 129 de grădinițe din capitală vor primi și în anul curent cadouri cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. În acest scop s-a dispus achiziționarea a cca 32 mii de pachete cu dulciuri, în sumă de 970845 lei.

"În grădinițe, cadourile pentru sărbătorile de iarnă, deja tradițional, al 4-lea an consecutiv, sunt procurate de Primăria Chișinău. Este vorba de peste 32 de mii de cadouri. Părinții trebuie să cunoască că aceste cadouri vor fi distribuite tuturor grădinițelor, este decizia fiecăruia dacă doresc să procure ceva suplimentar pentru copii. Cadourile sunt oferite de municipalitate pentru ca niciun copil să nu rămână fără darul de Crăciun.", a anunțat primarul. 

Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, a menționat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale că dulciurile sunt achiziționate tradițional, al patrulea an consecutiv de către Primărie, astfel că părinții nu trebuie să adune niciun fel de resurse în acest scop.

În context, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a precizat că achizițiile privind cadourile pentru picii din instituțiile de educație timpurie au fost desfășurate din timp, astfel că odată cu începerea matineelor de Revelion să fie oferite fiecărui copil.

Andrei Pavaloi a mai spus că și copiii de la grădinițele din suburbii vor primi cadouri de Crăciun, din partea primăriilor locale, având în vedere că din punct de vedere legal, IET din orașele și satele din componența municipiului se află în subordinea administrațiilor locale.