mamaplus

Ion Ceban: ”Îndemn părinţii să ne sesizeze dacă la înscrierea copiilor în școli li se solicită diferite taxe”

-
//
11.05.2021

Odată cu revenirea elevilor în sălile de clasă, primarul general al capitalei Ion Ceban a subliniat astăzi câteva aspecte importante privind organizarea procesului de învățământ la finalul anului școlar, dar și înscrierea copiilor în clasa întâi.

„Am rugat să fie revăzut mecanismul de înscriere a copiilor în școli și grădinițe, astfel ca să fie eliminate taxele percepute ilegal la înmatricularea copiilor în instituțiile de învățământ. Îndemn părinții să ne sesizeze dacă la înscrierea copiilor li se solicită diferite taxe. Repet, înmatricularea copiilor în şcoli şi grădinițe e gratuită şi se face online. Până în acest moment nu am condamnat nici un profesor, dar cunoaștem că unii directori depăşesc limitele bunului simț. Am solicitat ca acești conducători să fie depistați şi eliberați din funcție, cu imposibilitatea de a reveni la posturi de conducere”, a punctat Ceban.

Menționăm că prima etapă de înscriere a copiilor se desfășoară online în perioada 1 aprilie – 11 iunie 2021 cu depunerea cererilor în instituții conform adresei de domiciliu. A doua etapă, cu completarea locurilor rămase disponibile se va desfășura în perioada 14 iunie, ora 8:00 - 30 august, ora 17:00.

„Rog ca fiecare să fie cât se poate de răbdători și prietenoși. Depășim cu toții o situație deloc ușoară. Unii au examene, bacalaureat, rog și profesorii să fie mai înțelegători cu acești copii, la nimeni nu a fost ușor. Am trecut și mai trecem printr-o situație neobișnuită pentru toată lumea. Este valabil nu doar pentru Moldova sau Chișinău, dar pentru toată lumea. Haideți să nu cerem unii de la alții ce nu s-a reușit în acest an, comparativ cu alți ani. Eu mă bucur cel puțin că acum copiii vor ieși să socializeze și să-și vadă profesorii”, a declarat Ceban.

Totodată, primarul general Ion Ceban a venit cu un apel în adresa cadrelor didactice din capitală, să se vaccineze, pentru ca la 1 septembrie toți elevii să revină în forță în instituțiile educaționale.