mamaplus

Ion Ceban: Fiți vigilenţi şi nu apelați la serviciile ”Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu”

-
//
28.12.2020

''Situația epidemiologică privind COVID-19 în Chişinău este alarmantă'', a anunțat în această dimineață primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

''Peste 59 mii cazuri de coronavirus din totalul de 141.355, sunt înregistrate în Chişinău. În creştere sunt și cazurile grave de coronavirus. Astăzi, toate paturile din secțiile de terapie intensivă din spitalele municipale strategice – sunt ocupate, cu toate că, actualmente spitalele din capitală sunt dotate cu medicamente și echipamente de protecție pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus.

În context, vin cu un apel către populație de a fi responsabilă, vigilentă și să nu ignore măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Să respectăm măsurile de precauție prin purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea locurile aglomerate și spălarea sau dezinfectarea cât mai des a mâinilor – nu sunt lucruri complicate, dar sigure. 

Amintesc, conform ultimei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică mun. Chișinău, se interzice desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentare publice, precum și la locul de serviciu.

De asemenea, atenționăm populația să fie vigilenți și să nu apeleze la serviciile ”Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu”. Totodată, pentru a evita posibilele traumatisme, se recomandă utilizarea cu maximă prudență a articolelor pirotehnice'', a spus Ceban.