mamaplus

Ion Ceban, despre fetele bătăușe de la Ciocana: ”Să meargă la spălat veceuri!”

-
//
15.02.2021

Trei cauze penale au fost deschise după bătaia dintre adolescente de la Ciocana. Anunțul a fost făcut de comisarul Lilian Luca în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. La rândul său, primarul de Chișinău Ion Ceban a cerut ca incidentul să nu fie tolerat sau trecut cu vederea, adăugând că adolescentele agresoare ar trebui exmatriculate din instituțiile de învățământ în care își fac studiile.

”Aici nu e de tolerat. Trebuie de găsit o soluție, este absolut condamnabil. Dacă autoritatea nu va inteveni, atunci și alții vor face la fel. Aceste persoane trebuie să răspundă. Sunt demne de exmatriculat. Dacă o să tăcem, aceste cazuri se vor răspândi. Să meargă la spălat veceuri în aceste instituții. Munca în folosul societății. Nu avem dreptul să tolerăm. Nu este primul caz, din informațiile pe care le am.”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit comisarului Lilian Luca, în ceea ce privește minorele, va fi aplicată norma legală așa cum prevede legea. Nu va fi admisă nicio cedare de responsabilitate față de acest caz.

Totodată, Lilian Luca a mai menționat că ”minora care a agresat este sub tutela. O să ținem sub control cazul și luăm măsurile necesare.”

Amintim că la data de 9 februarie un nou filmuleț al uneia dintre fetele agresoare a fost publicat pe rețelele sociale. Minora spune că nu-i pare rău de cele întâmplate și dacă ar mai fi în aceeași situație, ar proceda la fel.