mamaplus

Ion Ceban, despre colectarea banilor în școli: "Trebuie să le dăm peste labe directorilor care de facto obligă părinții”

-
//
07.09.2020

Primarul Ion Ceban spune că odată cu reluarea activității instituțiilor de învățământ ar fi fost semnalate și cazuri de colectare ilegală a banilor în școli, în special pe rețelele de socializare au fost făcute mai multe anunțuri în acest sens de către părinți. Edilul nu a intrat în detalii la ședința Primăriei și nu dat numele concret al unei școli, dar le-a cerut subalternilor de la Educație să monitorizeze activitatea instituțiilor de învățământ pentru a fi stopate astfel de cazuri.

Ceban i-a îndemnat pe oameni să sesizeze autoritățile despre fiecare caz în care li se cere bani pentru obiecte sau alte lucruri pe câre trebuie să le asigure Primăria sau administrația instituției de învățământ.

Primarul Capitalei s-a mai arătat indignat de atitudinea unor directori câte ar continua să solicite bani de la părinți: “Trebuie să le dăm peste labe directorilor care de facto obligă părinții, iar ei au toate cele necesare. Ajung rapoarte că se cheltuie odată, dar se colectează de trei ori. Vă rog mult, la control strict! Iat locuitorilor municipiului Chișinău, vă rugăm, inclusiv anonim, să ne anunțați despre existența acestor situații. Știm situații când au fost anunțate lucruri și după asta copiii au fost marginalizați. Vă vom asigura maximă protecție. Iar directorii dacă au de gând se vor ia de furcă, sunt și organe de drept.”

Ceban condamnă acțiunile unor cadre didactice care percep taxe ilegale de la copii sau de la părinții acestora.

“Cu tot respectul pentru pedagogi și pentru medici, dar avem directori care de o viață sunt directori și fac ce vor în instituție. Iată ăstora trebuie de le dat peste mâinile păroase!”, a declarat Ion Ceban.