mamaplus

Ion Ceban: Călătoriile cu transportul public din Chișinău se vor scumpi

-
//
07.12.2021

Călătoriile cu transportul public din Chişinău se vor scumpi în viitorul apropiat. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, la o emisiune de la Prime. Totuşi, edilul nu a precizat cu cât se va majora prețul biletelor de autobuz și troleibuz și nici când va avea loc această scumpire.

"Nu am zis niciodată că nu vom interveni în această zonă, dar haideți să nu anticipăm lucrurile. Rata prognozată a inflației pentru anul viitor este de 14 la sută. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că prețurile la produse și servicii vor crește.  Se lucrează de comunitatea de experți de mai mult timp la această metodologie și sper că în foarte scurt timp o voi afla și eu, și dumneavoastră și atunci ne vom expune public cu privire la acest fapt", a spus Ceban.

În noiembrie, transportul public s-a scumpit în Autonomia Găgăuză. Astfel, locuitorii din Ceadâr-Lunga și Comrat plătesc 4 lei pentru o călătorie cu maxi-taxi, față de 3 lei. Iar la Cahul, de mai bine de o lună, pasagerii plătesc pentru un bilet 5 lei, cu doi lei mai mult.

În capitală, tarifele pentru transportul public nu au fost modificate de 10 ani

Edilul Capitalei a menționat că după înnoirea parcurilor de troleibuze și autobuze, atât în Chişinău, cât și în suburbii ar putea să fie scoase rutele de microbuz.

În ceea ce priveşte benzile destinate transportului public de pe strada Ion Creangă, Ceban susține că acestea nu vor dispărea şi vor fi reaplicate în toate sectoarele.

În același timp, edilul a declarat că autoritățile vor să amenajeze parcări la intrarea în oraș, dar și în zona centrală pentru a soluționa problema ambuteiajelor.