mamaplus

Ion Bargan răspunde la acuzațiile fostei soții: Anumite răni au rămas

-
//
14.06.2024

Ion Bargan, fondatorul de librării și al editurii „Bestseller”, a răspuns la acuzațiile pe care i le aduce fosta lui soție, Mariana Bardan. Bărbatul susține că tot ce declară ea este fals, întrucât el nu a fost violent în familie și nu a lovit-o niciodată, iar cuvintele urâte pe care i le-a spus de-a lungul anilor le regretă și până în prezent.

mamaplus

În cadrul unui „Monolog” cu Dorin Galben, Ion Bargan, în vârstă de 35 de ani, spune că trece în prezent printr-o perioadă grea, în special pe plan personal, transmite Știri.md. 

„Fosta soție, la cinci luni de la divorț, a solicitat și a obținut prin falsuri ordonanța de restricție, astfel încât eu nu-mi pot vedea copiii timp de 90 de zile. Urmează să contest această decizie ca fiind una abuzivă și care nu apără interesele ambilor părinți”, a spus Ion Bargan.

Împreună cu Mariana, Ion are doi copii, un băiat pe nume Matei de patru ani și o fiică, Maria, în vârstă de doi ani. El spune că cei doi copii îi lipsesc mult. 

Matei suferă de autism. Bărbatul susține că fosta sa soție îl învinuia pe el pentru faptul că fiul lor suferă de această tulburare. „A zis că dacă ar fi știut, nu se căsătorea cu mine.”

„Cred că pe el îl afectează distanțarea de mine, pentru că noi am petrecut și petrecem frumos timpul împreună, făceam diferite jocuri, făceam sport împreună. Avem o scară pe care îl urcam și cu supraveghere el cobora. Fosta soție spunea în instanță că eu îl puneam să sară de la doi metri în jos, ceea ce nu este adevărat”, povestește bărbatul. 

Mai mult, potrivit lui, Mariana a spus că el și-ar fi bătut fiul, ceea ce este un fals. 

„Nu am ridicat niciodată mâna asupra copiilor, asupra fostei soții. Toate aceste învinuiri sunt niște invenții. Chiar dacă suntem foști soți, suntem părinți și copiii nu ar trebui să vadă că părinții se atacă unul pe altul”, afirmă Ion. 

Bărbatul spune că el nu prezintă niciun pericol pentru copiii săi și îl doare mult faptul că fosta soție a pus această restricție. El menționează că niciodată nu s-a pus la îndoială dacă el ar putea avea grijă de Matei sau Maria. 

„Mi s-a spus de atâtea ori că eu nu pot avea grijă de Matei, că eu am început și să cred în asta. Dar acum eu sunt convins că pot avea grijă atât de Matei, cât și de Maria”, zice Ion Bargan.

Atunci când s-a cunoscut cu Mariana, s-a îndrăgostit lulea de ea și nu vedea părțile sale negative, spune el.

„Erau cadouri, călătorii, multe momente romantice. Am avut acea cerere de căsătorie în public, la Riga. (…) Mi-a plăcut această idee de iubire necondiționată, pe care am văzut-o și la părinții mei. Eu mereu am vrut să am o iubire pentru o viață întreagă. Am văzut într-o carte că poți scrie o scrisoare, nu neapărat să o expediezi, și am scris o scrisoare adresată ei. Am început anume așa: „Iubirea vieții mele, așa m-ai numit, așa am făcut să simt și îmi pare rău că nu am putut cumva împreună, dar mai ales eu, să păstrăm acele sentimente pure care erau la început. La un moment dat ne-am distanțat și, în ultimele zile, mă tot gândesc unde a fost acel moment în care ne-am îndepărtat. Mă gândesc că un moment definitoriu a fost atunci când am aflat că Matei are autism. Au început să apară nemulțumiri, frustrări. Am depășit, am fost puternici, dar anumite răni au rămas și ele în timp s-au acutizat””, explică Ion Bargan.

La un moment dat, unul dintre angajații săi, care era alături de el de la fondarea „Bestseller”, a plecat. Când a informat-o pe Mariana despre acest lucru și i-a spus că va pune în funcția vacantă o tânără care lucra în companie, fosta soție i-a spus să aleagă între ea și angajată.

„A cerut să o sun, să-i spun că o eliberez din funcție. I-am spus că nu am nimic cu acea persoană. Atunci pentru prima dată mi-a spus că vrea să divorțăm. A aruncat inelul atunci. Eu m-am enervat și i-am spus un cuvânt urât. I l-am spus o dată și mi-am cerut iertare, iar ea îmi amintea mereu de acel cuvânt. Câteva luni în urmă tot am numit-o cu un cuvânt urât, după care am regretat. De mic copil spuneam că nu voi vorbi cuvinte necenzurate, însă atunci când le-am spus eram într-o stare foarte rea”, recunoaște bărbatul. 

În timpul primei sarcini a Marianei, cei doi nu au întreținut relații sexuale. Potrivit lui, acest lucru probabil a distanțat-o pe fost soție de el.

„A fost greșeala mea, nu m-am informat. Aveam o preconcepție, nu m-am consultat cu nimeni. Ea încerca să se mai apropie de mine, dorea ceva, dar eu îi spuneam că nu este voie în timpul sarcinii. Probabil asta a supărat-o și a influențat la distanțarea dintre noi”, explică Ion. 

Când Mariana a născut, ea a stat mai multe zile cu băiatul său în spital. Ion spune că în ziua externării lor, el avea preconizat un eveniment.

„I-am zis autorului că nu o să-l pot întâmpina la Aeroport și va trebui singur să vină de la Iași. Am întrebat-o pe Mariana dacă aș putea să merg la Iași, să o aduc pe autoare la Chișinău. Ea a reacționat nu prea bine, eu am înțeles totul. Am găsit soluție, a luat-o un alt coleg de la Iași pe autoare. Nu a fost nimic cu intenție rea. În timp cât ea era la maternitate, eu mă ocupam de casă, am făcut bucătăria, a fost o surpriză mare. La ea s-a întipărit că eu aș fi dat preferință altcuiva. Eu recunosc că am greșit, nici nu trebuia să o întreb despre acest lucru, dar eu tot eram într-o situație în care nu știam cum să procedez, nu mi-a venit în cap gândul că altcineva ar putea lua autorul”, povestește Ion Bargan. 

Mariana spune că Ion arunca cu diferite lucruri în ea. Bărbatul însă spune că nu este adevărat. Singurul lucru pe care el l-a aruncat în ea a fost o jucărie de pluș, de dimensiuni nu prea mari, recunoaște Ion. După ce a făcut acest lucru, el spune că i-a cerut iertare femeii.

„Eu niciodată nu am fost violent, este inacceptabil acest lucru”, spune bărbatul. 

Tot în cadrul emisiunii, Ion Bargan a răspuns la acuzațiile unui grup de scriitori. Ce declarații a mai făcut, aflați în emisiunea de mai jos: