mamaplus

Într-o școală din Vulcănești au fost interzise telefoanele mobile

-
//
22.01.2020

Progresul tehnologic a devenit o durere de cap pentru profesori. Folosirea smartphone-lor în timpul orelor duc la crearea dificultăților în procesul de studiu, spun pedagogii. Aceasta a impus administrația instituțiilor de învățământ să ia măsuri radicale pentru soluționarea acestei probleme.

Astfel, în regulamentul Liceului ”Luceafărul” din Vulcănești este specificat că elevul nu trebuie să vină la școală cu telefonul mobil. Părinții au susținut această inițiativă, dar aceasta nu a împiedicat ca copiii să continue să vină cu telefoanele în continuare la liceu.

Administrația liceului a încercat să introducă reguli mai dure în soluționarea acestei probleme. Astfel, fiecare dimineață elevii predau telefoanele dirigintei în cutii speciale și le i-au după finisarea orelor.

Directorul liceului ”Luceafărul” afirmă că această metodă permite ca elevii să fie mai atenți în timpul procesului de studiu dar nu să se joace în diverse jocuri pe telefon.

Părerile elevilor sunt diferite. Unii consideră această idee corectă deoarece înainte în timpul orelor nu se foloseau telefoanele. Alții sunt categoric împotrivă regulilor puse de către liceu și consideră că în secolul informațional această este o necesitate și un beneficiu în procesul de studiu.

Ca excepție, telefoanele sunt permise la orele cu profil real pentru a folosi calculatorul.

Necesitatea folosirii telefoanelor la alte obiecte de studiu nu sunt deoarece fiecare clasă este dotată cu tot necesatul tehnic. Avem table interactive, proiectoare, calculatoare și internet.

În liceul ”Luceafărul” din Vulcănești studiază 317 copii, mulți dintre aceștea vin din satele vecine.