Instrucțiuni utile. Cum îți poți alege medicul de familie şi instituţia medicală primară

Instrucțiuni utile. Cum îți poți alege medicul de familie şi instituţia medicală primară

-
//
09.09.2015

Aveți ori nu polița medicală obligatorie, sunteți în drept toată luna septembrie și până pe 31 octombrie să vă alegeți, ori să vă schimbați, medicul de familie şi instituţia medicală primară din localitatea în care locuiți sau chiar de pe tot teritoriul republicii.

Instrucțiuni utile. Cum îți poți alege medicul de familie şi instituţia medicală primară

Dacă sunteți pentru prima dată în situația când trebuie să vă înregistrați pe lista medicului de familie sau vreți să vă schimbați instituţia medicală şi/sau medicul de familie, urmează să depuneți şi să înregistrați cererea în instituţia medicală aleasă.

Țineți cont, înscrierea persoanelor poate fi efectuată la o singură instituţie medicală primară și este recomandată selectarea celei mai apropiate instituţii de locul de trai.

În cazul în care  veți opta pentru serviciile medicului de familie din instituţia medicală primară ce deserveşte alt teritoriu, veți fi obligat să asigurați deplasarea echipei medicului de familie la domiciliul dvs.

Aveți grijă să indicați în cerere numele medicului de familie pe care l-ați ales! Dacă nu veți indica numele  acestuia, instituția primară va face acest lucru pentru dumneavoastră.

Atenție, schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie poate fi efectuată doar o dată pe an, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie. 

În același timp, schimbarea medicului de familie în altă perioadă a anului e posibilă doar în cazul în care vă schimbați domiciliul. 

Țineți cont că pentru a accesa serviciile medicale în cadrul asigurării obligatorii de asistență medicală, sunteți  obligat să fiți înregistrați la un medic de familie. MedNews

Sursa: MEDnews.md