mamaplus

În instituțiile de învățământ din țară au început testările pentru examenele naționale de absolvire

-
//
28.03.2022

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare organizează testarea candidaților la examenele naționale de absolvire, care se va desfășura în perioada 28 martie – 8 aprilie, se arată într-un comunicat oficial emis astăzi.

Testarea candidaților are scopul de a determina gradul de pregătire pentru examenele naționale ce vor avea loc în luna iunie. Astfel, elevii din clasele a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen, în conformitate cu instrucțiunile specifice privind modalitatea de testare și cu respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

La testare participă aproximativ 29 000 de elevi absolvenți ai ciclului gimnazial și circa 18 000 de elevi absolvenți ai ciclului liceal.

În context, Ministerul Educației și Cercetării îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească temeinic și conștiincios pentru susținerea examenelor naționale de absolvire din sesiunea 2022.