mamaplus

Însărcinată cu primul copil, actrița Jennifer Lawrence protestează pentru dreptul la avort

-
//
05.10.2021

Vizibil însărcinată, actrița americană Jennifer Lawrence a participat sâmbătă la marșul de protest pentru Justiția Avortului din Washington, D.C., organizat de Women’s March and Planned Parenthood. Protestul vine ca răspuns la adoptarea de către statul Texas a proiectului de lege 8 al Senatului – o lege care interzice avortul după șase săptămâni de sarcină, fără excepții pentru incest sau viol.

Vedeta de 31 de ani așteaptă primul copil cu soțul ei, galeristul Cooke Maroney, cu care s-a căsătorit în octombrie 2019. Ea a venit la marș împreună cu prietena sa bună, Amy Schumer (40).

Lawrence a purtat o rochie lejeră în carouri și o jachetă din denim și a dus o pancartă pe care a scris: „Femeile nu pot fi libere dacă nu își controlează corpul”. Pe pancarta lui Schumer scria: „Avortul este esențial”.

Postând pe Instagram despre eveniment, Schumer a făcut referire la operația recentă prin care a trecut din cauza endometriozei și care a presupus îndepărtarea apendicelui și a uterului. „Nu am uter și ea este însărcinată, dar suntem aici”, a scris actrița de comedie.

Mulți fani au aplaudat decizia actrițelor de a-și folosi notorietatea pentru susținerea cauzei. „Sunteți minunate! Vă mulțumim că v-ați folosit vocea / platforma pentru cei care nu pot”, a scris cineva.

mamaplus

„Această imagine spune totul! Nimeni nu pledează pentru avort ca o opțiune sau o alegere ușoară, dar trebuie să fie exact asta: alegerea femeilor”, a comentat o altă fană.

Zeci de mii de oameni au protestat în cadrul a peste 650 de evenimente care au avut loc weekendul trecut în SUA ca reacție la legea din Texas, care, pe lângă cât de abuzivă este privind drepturile de reproducere, le dă cetățenilor posibilitatea (și chiar îi încurajează) să dea în judecată orice persoană sau organizație care le-ar ajuta pe femei să avorteze dincolo de termenul declarat legal. Susținătorii legii spun că așa îi protejează ei pe cei nenăscuți.