mamaplus

Înregistrări audio de la grădinița 177 din Capitală. Educatoarea: „Copiii aceștia sunt turbați”

-
//
03.04.2019

Scandal la grădiniţa numărul 177 din sectorul Ciocana al Capitalei. Părinții copiilor care frecventează grupa cu predare în limba rusă se plâng că modul în care sunt tratați copiii lor este unul inacceptabil.

Pentru a afla ce se întâmplă, de fapt, în acea grupă, unul dintre părinți a atașat un microfon de haina copilului său și timp de două luni de zile a înregistrat totul. Ceea ce au auzit pe înregistrările audio i-a șocat pe părinți. Într-una dintre zile, un copil ar fi răsturnat din greșeală farfuria cu terci, iar pentru asta, ar fi fost obligat de educatoare să strângă totul de pe jos, ceea ce i-a indignat pe părinți.

– Cine a făcut asta? Chiril, ridică-te, ia farfuria, du-te încolo și du-te și ia o cârpă și șterge. Nu, unde te duci? Unde este cârpa? Du-te, ia cârpa și du-te și șterge podeaua!

Într-o altă înregistrare se aude cum educatoarele poartă o discuție, care pare să fie despre copiii din grupă, dar și despre părinții acestora.

– „Ei sunt turbați, eu nu-ți pot redaEu nu vreau să fac nimic cu ei. Când îmi amintesc de părinții lor, aceste fețe, toate aceste mizerii.”

 „Oricum, trebuie de lucrat undeva. 5000 de lei pentru jumătate de zi nimeni nu-ți dă pur și simplu. Aici, practic, nu faci nimic, să stai în genunchi sau în picioare, aici e, totuși, numai jumătate de zi și… nu le atrage atenția.”

După acest incident, părinții copilului s-au adresat la Direcția de Educație din sectorul Ciocana, iar ambele educătoare au demisionat. În dimineața de 1 aprilie, administrația grădiniței a decis să sisteze temporar activitea grupei cu predare în limba rusă.

Pe de altă parte, directorul grădiniței 177, Lucia Cazacu, neagă toate acuzațiile părinților la adresa cadrelor didactice. Potrivit ei, educatorii sunt specialiști buni, cu 15 ani de experiență în spate, și că de fapt, părinții sunt cei care ar fi provocat criza din grădiniță. Cât privește colectările de bani, Lucia Cazacu a infirmat că instituția ar cere bani pentru accesul copiilor în grădiniță.

Sursa