mamaplus

Informații utile pentru cei care vor să meargă în vacanță la Bukovel

-
//
04.01.2024

În ciuda războiului din Ucraina, cea mai mare stațiune de schi din țara vecină, Bukovel, este deschisă. Majoritatea persoanelor care merg acolo în vacanță sunt femei, copii și bărbați care nu mai sunt de vârstă militară.

mamaplus

Situată la aproximativ 500 de kilometri de Chișinău, Bukovel este o alternativă bună la stațiunile din România pentru cei care doresc să schieze în această iarnă, scrie tv8.md. 

Complexul este situat în apropierea localității Polianytsa din regiunea Ivan Frankivsk, la 30 de kilometri de Yaremche și la 100 de kilometri sud-vest de Ivano-Frankivsk. 

Stațiunea oferă toate condițiile pentru sport, afaceri, agrement, recreere. 

Complexul dispune de șapte complexe hoteliere private, de vile și cabane de 4 și 5 stele. Prețul locuințelor diferă în funcție de perioadă. Acum, o cameră dublă începe de la 35-40 de euro pentru o noapte.

Numărul locuri de cazare: 1.500 de locuri în stațiune și 12.000 de locuri în zona din jurul stațiunii.

Ski Pass-ul costă aproximativ 44 euro (adulți) și 31 euro (copii). Un skipass nefolosit sau o parte a acestuia nu pot fi transferate pentru o altă zi. 

De asemenea, în luna octombrie, în cadrul complexului s-a deschis o roată - Ferris - care este cea mai înaltă roată din întreaga Ucraina. Acolo, turiștii au ocazia de a vedea întreaga stațiune, de la o înălțime de 45 de metri. Prețul este de circa 6-7 euro pentru un matur. 

Cât despre închirierea echipamentului, totul depinde de firma și calitatea acestuia. Un set (schiuri, bocanci, bețe, cască) va costa circa 12 euro pe zi, iar un set cu snowboard - până la 14 euro.