mamaplus

Informații importante privind examenele elevilor claselor a IX-a și a XII-a în acest an

-
//
10.04.2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării are mai multe scenarii privind desfășurarea examenelor de absolvire a treptei gimnaziale și a celei liceale.

Elevii claselor a IX-a și a XII-a trebuie să se mobilizeze la maximum pentru a susține cu brio examenele de la sfârșit de an. Este îndemnul ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Oficialul spune că Ministerul face tot posibilul pentru ca evaluările de la sfârșit de an să se desfășoare în termenii obișnuiți.

„Ministerul a examinat mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor de la sfârșit de an. Suntem în discuții și cu colegii noștri din alte state. Metodele aplicate sunt aceleași peste tot. Ministerul va alege varianta optimă pentru elevi, astfel încât aceștia să nu piardă nici ceea ce au de înfruntat în etapa ulterioră, adică admiterea la facultate sau încadrarea în câmpul muncii”, spune ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Totul depinde însă de cum va evolua situația epidemiologică din țară. Cert este că Ministerul ia în calcul mai multe scenarii în acest sens.

„În condițiile în care noi vom avea posibilitate să organizăm acest examen, noi îl vom organiza. În condițiile în care situația epidimiologică din țară nu ne va permite organizarea acestui examen (bacalaureat - n.r.), atunci vom recurge la alte metode pe care le vom anunța ulterior. Sigur că noi am prefera ca examenele de Bacalaureat să se desfășoare în termenii obișnuiți, dar nu depinde de noi, ci de evoluția situației epidimiologice din țară”, adaugă Igor Șarov.

Indiferent de formatul examenelor din acest an sau termenii în care vor fi organizate, absolvenții treptei gimnaziale și a celei liceale, spre deosebire de ceilalți elevi, nu mai au timp de recuperări, motiv pentru care, acum, mai mult ca niciodată trebuie să se mobilizeze pentru a trece cu bine de aceste evaluări.

„Absolvenții nu mai au timp de recuperat. Pentru această categorie trebuie organizată o mobilizare maximă”, susține ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Precizăm că în cadrul aceleași emisiuni, ministrul Educației a subliniat că simulările pentru examenele de absolvire a treptei gimnaziale și a celei liceale vor fi organizate, cel mai probabil, la începutul lunii mai și se vor desfășura de la distanță, adică în mediul online.