mamaplus

Infectările Covid-19 au explodat. România, pe locul 2 în Europa, înaintea Rusiei, și în top 5 în lume după creșterea cazurilor

-
//
03.10.2023

Infectările cu coronavirus, noua variantă, au explodat în România în ultimele două săptămâni, potrivit datelor oficiale de la Ministerul Sănătății. Potrivit ultimelor informații, țara noastră se află pe locul al doilea în Europa, ca număr de cazuri de Covid-19.

mamaplus

România, pe al treilea loc în lume și al doilea în Europa, la infectările de COVID-19

România ocupă al doilea loc în Europa, devansând Rusia, cu aproape 15.000 de cazuri noi raportate într-o singură săptămână, în creștere, de la 11.000 de cazuri în săptămâna anterioară, potrivit datelor raportate de portalul COVID Worldometers

În trendul săptămânal al accelerării infectărilor coronavirus se află pe primul loc Italia, cu puțin peste 17.000 de cazuri. Iar Rusia ocupă al treilea loc în TOP coronavirus Europa, cu putin peste 14.400 de cazuri noi într-o singură săptămână. Numărul de decese raportat în Italia a fost de 59, în ultima săptămână raportată, urmată de România, cu 29 de decese, și de Rusia, cu 27 de decese din cauza COVID-19.

În același timp, în România, în ultima săptămână, doar 130 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, dintre care 14 s-au vaccinat cu prima doză de vaccin, potrivit datelor INSP.

În același timp, România este în prezent pe al treilea loc în lume după creșterea cazurilor de COVID-19. Pe primul loc în lume sunt SUA, cu 53.804 de noi cazuri de infectare și cu 275 de decese, într-o singură săptămână, potrivit datelor Worldometers.

Potrivit ultimului buletin COVID, emis de Ministerul Sănătății, în perioada 18-24 septembrie, infectările au explodat. Astfel, au fost înregistrate 14.861 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID – 19). 5.064 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Majoritatea cazurilor sunt datorate variantei Omicron, potrivit analizei INSP.