mamaplus

Indemnizațiile pentru creșterea copilului nu vor fi calculate la stabilirea gradului de vulnerabilitate

-
//
10.11.2023

Indemnizațiile plătite de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) nu vor fi luate în considerare la stabilirea gradului de vulnerabilitate energetică pentru a primi compensații în facturi, a declarat la la Radio Moldova, secretara de stat de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Corina Ajder.

mamaplus

De asemena, aceasta a precizat că și persoanele cu dizabilități severe vor beneficia de compensații mai mari în facturi comparativ cu anul trecut, scrie realitatea.md.

„Unele tipuri de indemnizații în sumă fixă, de la CNAS, cum ar fi indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului în sumă de o mie de lei, pentru toți copiii de până la vârsta de 2 ani. Toate aceste tipuri de indemnizații și alocații nu vor fi incluse în venitul global al gospodăriei, noi vom compensa un pic mai mult pentru aceste familii cu copii mici. Iar persoanele cu dizabilități severe, le vom imputa cheltuieli mai mari, cu 50% mai mari, înseamnă că se vor resimți în compensații care, la fel, vor fi puțin mai mari”, a precizat Corina Ajder.