mamaplus

Incredibil! O femeie din Rusia a născut 69 de copii și deține recordul mondial absolut

0
//
01.06.2020

Cea mai prolifică mamă din lume este o rusoaică, care a trăit în secolul al 18-lea. Valentina Vassilyeva a născut 69 de copii. Femeia era soția lui Feodor Vassilyev, un țăran care a trăit în secolul al 18-lea în Șuia, Rusia. Valentina Vassilyeva ar fi avut 27 de sarcini. În urma acestora s-au născut 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleţi şi 4 de cvatrupleţi.

Există numeroase surse, care sugerează că această poveste aparent improbabilă este adevărată și ea este femeia cu cei mai mulți copii, scrie guinnessworldrecords.com.

Cazul a fost raportat la Moscova pe 27 februarie 1782 de reprezentanţii Mănăstirii Sf. Nicolae, din Rusia, care au ţinut evidenţa tuturor copiilor născuţi de Vassilyeva.

În document scrie că Feodor Vassilev a avut 87 de copii, din două căsătorii. Prima lui soţie a adus pe lume, după 27 de sarcini, 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleţi şi 4 de qvatrupleţi.

Cea de-a doua soţie a născut șase perechi de gemeni şi două seturi de tripleţi. Feodor Vassilev avea 75 de ani cand s-a făcut constatarea. În total, 35 de nașteri, 87 de copii, dintre care 82 au trăit.

mamaplus

Despre rusoaică nu se știu prea multe. Dar documentele oficiale spun că Valentina Vassilyeva a murit la vârsta de 76 de ani, înconjurată de copii. Vassilyeva a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai prolifică femeie din lume.

mamaplus

Investigând cu atenţie cazul, specialiștii consideră că povestea este cât se poate de reală. Experții cred că rusoaica predispoziție genetică la hiper-ovulație (eliberarea mai multor ovule în loc de unul singur într-un singur ciclu), iar acest lucru ar fi dus la o creştere considerabilă a şanselor de a avea mai mulţi urmași.

De asemenea, nu este imposibil ca o femeie să aibă 27 de sarcini în perioada fertilă. Din punct de vedere medical este posibil ca o femeie să dea naştere unui număr atât de mare de copii.