mamaplus

A început campania ,,Rostul Postului”. Donează mâncare copiilor săraci, care se culcă flămânzi

-
//
12.03.2019

Rostul Postului este o inițiativă a Fundației Hope and Homes for Children România care împreună cu susținătorii organizației, atât celebrități, cât și oameni obișnuiți, au dorit să dea rost zilelor din Postul Crăciunului, al Paștelui și altor posturi de peste an. O inițiativă admirabilă, pe care am extins-o și în țara noastră, provocându-vă să țineți post negru virtual o singură zi și să donați contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu bani mai puțini decât dăm noi pe o cafea.

mamaplus

Tot ce trebuie să faci este să rezervi o masă pe www.rostulpostului.md și să comanzi tot ce dorești. Însă, în loc să consumi bucatele preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care nu au ce mânca. Donația se face online cu cardul bancar. Acțiunea va dura până pe 28 aprilie.

În Moldova unul din opt copii trăiește în sărăcie. Majoritatea acestora se află în mediul rural, iar decalajul rural-urban este în creștere, 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban, date oferite de UNICEF Moldova în Analiza situației copiilor vulnerabili în perioada 2011-2016.

Sursa: Mamaplus.MD