Începând de astăzi este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării

Începând de astăzi este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării

-
//
01.08.2017

În perioada 1-7 august are loc Săptămâna Mondială a Alăptării, organizată la inițiativa WABA (World Alliance of Breastfeeding Action), o rețea internațională ce lucrează împreuna cu OMS și UNICEF pentru promovarea alăptatului la sân.

Începând de astăzi este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării

În acest an sloganul evenimentului este ”Susținem împreună alăptarea!”. Alăptarea are nevoie de susținerea tuturor, pentru că reprezintă una dintre cele mai mari investiții în viitorul sănătos al copilului.

OMS și UNICEF recomandă alăptarea exclusivă a copilului până la 6 luni şi continuarea alăptării cu introducerea treptată a alimentaţiei complimentare până la doi ani şi mai mult.

În afară de beneficiile imediate pentru bebeluș, alăptarea contribuie la o viaţă sănătoasă la toate etapele vieții. Totodată, adolescenţii şi adulţii care au fost alăptaţi sunt mai puţin susceptibili de a fi supraponderali sau obezi, de a avea diabet de tip 2 şi posedă performanţe mai bune la testele de inteligenţă, scrie Organizația Mondială a Sănătății.

Alăptarea aduce beneficii și mamelor, inclusiv contribuie la:
• reducerea riscului apariţiei cancerului de ovar şi de sân; 
• prevenirea depresia postnatală; 
• refacerea uterului; 
• reprezintă o formă naturală de contracepţie; 
• revenirea la greutatea ideală.

Săptămâna alăptării a fost celebrată pentru prima dată în 1992, în Marea Britanie, Franța, Spania și China. De atunci, săptămâna alăptării este sărbătorită în fiecare an, de pe 1 pe 7 august, în peste 175 de țări, pentru a încuraja alăptarea și pentru a îmbunătăți starea de sănătate a bebelușilor din toată lumea. 

Dacă doriți să aflați sfaturi prețioase de la specialiști despre alăptare și pregătire prenatală, atunci vă invităm cu drag la atelierul informativ „Mami, Alăptează-mă!”, care  se desfășoară pe 3 august, ora 10:30, la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1.

Începând de astăzi este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării

Sursa: Mamaplus.MD