mamaplus

Începând cu 1 septembrie, elevii din clasele întâi și a doua vor primi manuale noi

-
//
18.04.2019

Copiii care vor merge la toamnă în clasa întâi și a doua vor primi generații noi de manuale. Acestea presupun o nouă abordare a predării, care nu se va limita doar la statul în bancă.

mamaplus

Tot la 1 septembrie, pentru clasele întâi și a doua, abecedarul va fi distribuit într-un format interactiv. Despre aceasta au fost informați părinții participanți la Forumul „Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii!”, organizat de Direcția generală educație, cultură, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău. 

Angela Cutasevici, secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a declarat că elevii, care vor merge anul acesta în clasa întâi, vor beneficia de conținuturi noi curriculare. Astfel, va fi aplicată o altă abordare a predării, întrucât noul curriculum prevede învățarea interactivă, învățarea prin sarcini, învățarea experiențială, cea algoritmizată etc.

Totodată, în clasa întâi vor fi organizate și activități transdisciplinare, în cadrul cărora elevii vor ieși din spațiul școlar, vor face educație muzeistică, educație artistică. 

Abecedarul nou va fi constituit din două componente – semestrul unu și semestrul doi. Acesta nu va fi doar un simplu abecedar cu imagini și texte, ci va fi unul interactiv, iar copilul va putea și să realizeze sarcinile de învățare chiar în el. Abecedarul va fi însoțit și de caietul de caligrafie. Acest set, alcătuit din patru componente, va fi oferit gratuit. De asemenea, elevii vor primi manuale de matematică, educația moral-spirituală și altele, toate noi.

„Provocările școlii sunt foarte mari, pentru că generația copiilor care intră în clasa întâi, ei vor fi absolvenții 2030. Vă dați seama cât de departe și cât de prevăzători trebuie să fim și profesorii să fie, ca să pregătească copilul de azi pentru așteptările de mâine. Dar aceste provocări le vom depăși noi, în calitate de cei care asigură sistemul educațional, doar într-un parteneriat foarte frumos între școală și familie”, a precizat Angela Cutasevici.

Forumul „Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii!” este la prima ediție. Pedagogii le-au vorbit părinților despre alegerea activităților extracurriculare, precum și despre partajarea corectă a timpului elevului.

Sursa: noi.md