Incendiu în Londra. Un copil aruncat de la etajul 10 a fost prins de un bărbat

Incendiu în Londra. Un copil aruncat de la etajul 10 a fost prins de un bărbat

-
//
14.06.2017

Un copil a fost aruncat de mama sa din turnul Grenfell, clădire afectată grav de incendiul de marți seara, iar una dintre persoanele aflate la fața locului a prins copilul în brațe.

Incendiu în Londra. Un copil aruncat de la etajul 10 a fost prins de un bărbat

Mama a luat decizia disperată de a-și arunca fiul de la etajul nouă-zece pentru a-l salva, după ce, timp de mai multe ore, a fost blocată în turnul de 24 de etaje care ardea, notează The Guardian.

Un martor povestește: „O femeie gesticula că are de gând să-și arunce copilul pentru ca cineva să îl prindă. Un bărbat a fugit și a reușit să prindă copilul”. Copilul a scăpat astfel cu viață.

Un alt rezident relatează cazul unei alte mame care și-a salvat fiul de 5 ani, aruncându-l de la etajul cinci-șase pentru a scăpa de foc.„Cred că ar putea avea cel mult câteva oase rupte și niște vânătăi”, afirmă rezidentul.

Martorii povestesc cu groază cum au văzut la aproape toate ferestrele oameni disperați, strigând după ajutor. Unul dintre bărbații blocați în turn „și-a improvizat chiar o parașută și a încercat să coboare pe fereastră”.

Din primele informații, cel puțin șase persoane și-au pierdut viața în incendiu, iar 50 de oameni au fost răniți. Numeroase persoane sunt date dispărute în urma puternicului incendiu care a cuprins azi-noapte un bloc cu 24 de etaje din Londra şi care s-a făcut scrum. 

Incendiul a fost stins după mai multe ore, dar încă mai iese fum gros din blocul în care erau 120 de apartamente.

Experţii în construcţii evaluează imobilul să stabilească dacă există riscul să se prăbuşească.

Sursa