mamaplus

Incendiu la un cămin din Cimișlia. Peste 60 de elevi au fost evacuați noaptea trecută

-
//
14.12.2021

Peste 60 de elevi ai Școlii Profesionale Polivalente din orașul Cimișlia au fost evacuați, noaptea trecută, din căminul instituției în urma declanșării unui incendiu. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la fața locului a ajuns o echipă de pompieri.

Elevii au fost evacuați pentru a evita intoxicarea cu produsele de ardere. Focul a cuprins un panou electric în coridorul de la etajul trei al căminului. Salvatorii au lichidat arderea în cel mai scurt timp. Nicio persoană nu a avut de suferit.

Noaptea trecută, pompierii au intervenit și la stingerea unu incendiu produs într-o gospodărie din orașul Căinari, raionul Căușeni. Focul a cuprins trei încăperi, iar în una a fost găsit cadavrul carbonizat al unui bărbat.

Pompierii îndeamnă populația să respecte regulile antiincendiare, mai ales în perioada rece a anului. Pe timpul nopții, focul din sobă trebuie stins. Iar instalațiile de încălzit, electrice și cele pe gaze, vor fi verificate sistematic și exploatate regulamentar.

De la începutul anului, au fost înregistrate 1 533 de incendii în care și-au pierdut viața 83 de oameni, inclusiv un minor.