mamaplus

Încă o femeie refugiată din Odesa a născut la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău

-
//
07.03.2022

Dorința de a deveni mamă este mai presus de orice obstacol, susțin reprezentanții Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Maria este originară din regiunea Odesa, Ucraina și datorită situației complicate din țara vecină s-a refugiat recent împreună cu familia în țara noastră. În aceste zile ea reușit să aducă pe lume o fetiță perfect sănătoasă la Institutul Mamei și Copilului.

”Doresc să aduc sincere mulțumiri și să îmi exprim recunoștința față de personalul medical, pentru susținerea oferită de a mă ajuta să nasc cu bine, într-o atmosferă caldă și primitoare”, susține proaspăta mămică.

Menționăm că Institutul Mamei și Copilului a lansat acum o săptămână inițiativa în sprijinul refugiaților din Ucraina prin oferirea gratuită a consultațiilor medicale inclusiv de urgență în domeniul obstetricii, ginecologiei, neonatologiei şi pediatriei (somatice şi chirurgicale). În această perioadă au fost înregistrate 70 de adresări și 32 de internări. La Centrul de Genetică Medicală și Sănătatea Reproducerii au fost 3 adresări, inclusiv un pacient diagnosticat cu o boală rară – Maladia Gaucher.

Menționăm că în data de 27 februarie și pe 2 martie alte două mame din țara vecină au născut la Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.