mamaplus

Igor Șarov: ”Părinţii nu trebuie să achite pentru dezinfectanţi!”

-
//
30.08.2020

Părinţii nu trebuie să achite bani pentru dezinfectanţi şi produse de igienă în şcoli. Statul a identificat resurse, iar problema soluţiilor dezinfectante pentru acest an este soluţionată. Declaraţia afost făcută de Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, în cadrul „Ediţiei speciale ” de la Moldova 1.

„Categoric, părinţii nu trebuie să achite bani pentru dezinfectanţi, statul a găsit resurse financinare şi plus avem sprijinul partenerilor noştri, iar problema pentru acest an este rezolvată. În perioada 24-28 august colegii din raioane pot ridica de la MoldDidactica dezinfectanţii, din câte cunosc 31 de raioane au ridicat deja, în sumă totală de 480 mii de dolari oferite de UNICEF, acum a fost livrată o treime, în a doua parte a lunii septembrie va fi livrată cea de-a doua parte. 

Guvernul Republicii Moldova, la rectificare, a  identificat 31 de milioane de lei care vor merge pentru procurarea dezinfectanţilor, plus la asta autorităţile locale au procurat şi ei dezinfectante pentru funcţionarea şcolilor şi grădiniţelor”, a declarat Igor Şarov.

Potrivit ministrului Educaţiei, în ceea ce priveşte termometrele, acestea sunt în fiecare şcoală şi grădiniţă, însă nu în cantitate suficientă pentru fiecare grupă.

Totodată, ministrul a menţionat că durata orelor ar putea fi micşorată până la 30 de minute în funcţie de modelul ales, iar pauzele urmează a fi decalate pentru a nu permite aglomerarea spaţiilor.