mamaplus

Igor Grosu îndeamnă oamenii să doneze sânge: Putem salva vieți

-
//
13.06.2024

În fiecare an, pe data de 14 iunie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Anul acesta, campania globală are loc sub sloganul „20 de ani de fericire necondiționată, îți mulțumesc ție, donatorule de sânge”. În context, șeful Legislativului, Igor Grosu, a îndemnat oamenii să doneze sânge.

mamaplus

Speakerul a menționat că în țară vor fi instalate puncte mobile de colectare a sângelui, transmite Știri.md.

„Vin cu recomandarea ca toți cei care au permisiunea de la medic să doneze sânge. E frumos să știm că prin acțiunea noastră am putut salva vieți”, a îndemnat Igor Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a felicitat și lucrătorii din sistemul medical cu ocazia Zilei Profesionale, care este marcată în a treia duminică din luna iunie.

„Vă doresc sănătate și putere pentru a vă face cu demnitate munca. Aveți o profesie nobilă și responsabilă, de care depind viața omului și sănătatea întregii societăți. Știm că avem multe de făcut pentru sistemul nostru de sănătate și condiții mai bune de tratament pentru cetățeni, dar lucrurile au început să se miște”, a spus Igor Grosu.

Evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge se vor desfășura mâine, 14 iunie, între orele 09:00 și 16:00.

În municipiul Chișinău, doritorii pot dona sânge în incinta Palatului Republicii și Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

La Bălți, acest lucru va putea fi făcut în incinta Teatrului „Vasile Alecsandri” și Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, iar la Cahul - la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Locațiile punctelor mobile pot fi văzute AICI.