mamaplus

De ce bebelușii născuți în luna septembrie sunt speciali

-
//
04.09.2019

Venirea pe lume a unui copil este o mare bucurie și trezește sentimente unice în sufletele părinților. Dacă ai născut sau urmează să naști în luna septembrie, trebuie să afli că un studiu britanic publicat de Biroul Național de Cercetări Economice, a descoperit că prima lună de toamnă este cea mai bună pentru ca bebelușul să facă cunoștință cu lumea în care va trăi. Copiii născuți în septembrie sunt niște copii speciali și norocoși.

mamaplus

Inavață bine la școală

Studiile au relevat că cei născuți în luna septembrie au rezultate mai bune la școală decât alți copii. Faptul că sunt născuți în această lună le oferă un avantaj în anul școlar, ei fiind mai mari, ca vârstă, în comparație cu ceilalți colegi de clasă, ceea ce nu face decât să le crească performanțele școlare.

Sunt sportivi

Cercetările arată că cei născuți în luna septembrie tind să obțină rezultate deosebite dacă aleg să practice un sport. Copiii au o masă osoasă și musculară mai mare, devin activi mai devreme și se implică în activități sportive mai repede decât alții, ceea ce contribuie la obținerea unor rezultate de performanță în sport. Alte studii efectuate sugerează faptul că performanțele sportive ale nativilor lunii septembrie sunt influențate de faptul că au beneficiat de mai multă vitamina D în uter, decât copiii născuți primăvara, de exemplu.

Nu intră în bucluc

Dacă bebelușul tău este născut în septembrie, nu numai că va avea performanțe academice deosebite, dar nici nu îți va da prea multe bătăi de cap cu năzbâtiile, spre deosebire de copiii născuți în august, care tind să aibă probleme cu legea. 

Nu sunt predispuși la tulburări mentale

Un studiu efectuat în 2012 susține că bebelușii născuți în septembrie sunt ocoliți de tulburările bipolare, ce pot fi dezvoltate ulterior, ca adulți. Responsabilă de organismul și psihicul puternic cu care sunt înzestrați acești copii pare a fi vitamina D, luată de mămici încă din perioada sarcinii. De asemenea, cercetările sugerează că bebelușii născuți în septembrie vor avea o greutate bună, vor fi puternici și nu-și vor speria părinții cu răceli prea dese.

Dacă bebelușul tău este nativ al zodiei Fecioară sau Balanță, nu ar trebui să te surprindă dacă vei avea un copil precis, determinat, care va studia bine la școală și care va crește să devină un adult responsabil, cu o atenție orientată către detalii, atletic și echilibrat; nu doar astrele susțin că este norocos, ci și știință.

Sursa