mamaplus

Ce fel de părinte ești în funcție de zodia în care te-ai născut?

-
//
19.03.2021

Fiecare părinte își dorește un viitor și o educație bună pentru copiii săi. Totuși, cu toții avem nevoie de mai mult sau mai puțin efort, în funcție de abilitățile înnăscute pe care le avem. Ca să înțelegem mai bine despre ce este vorba, ne ajută astrologii. Vezi în continuare cum îți îndeplinești misiunea de părinte în funcție de semnul tău zodiacal.

BERBEC: Ca părinte, îți vei ajuta copii să fie atât ambițioși, cât și modești. Ești un semn de foc, așa că pasiunea ta le va alimenta succesul copiilor tăi. Însă nu uita să fii și distractivă. Copiii tăi de-abia vor aștepta excursiile voastre spontane. Încăpățânarea ta ar putea să dăuneze relației cu copiii. Dacă ești prea dură, nu vor vrea să te asculte întotdeauna. Dacă nu ai grijă, ai putea să ajungi să vrei să controlezi totul.

TAUR: Un părinte foarte iubitor, Taurului îi place să creeze bunăstare și securitate în cămin, atât cât poate. Unui Taur îi place să stea acasă și să petreacă timp cu familia. Semn de pământ, îți place să îți înveți copiii despre planetă și importanța ecologiei. Părintele Taur este probabil mult mai răbdător decât oricine. Însă, ești încăpățânată și predispusă la certuri. Deși aveți discuții destul de des, copiii tăi știu că întotdeauna îi vei iubi.

GEMENI: Ești un părinte impulsiv, distractiv și îți inspiri copiii. Adori să îți duci copiii la muzee sau în parcuri și să îi menții cât mai activi din punct de vedere fizic și psihic. Când copiii pun întrebări mai grele, le răspunzi cu logica specifică Gemenilor. Vrei să îi înveți tot ce știi și ești o bună ascultătoare. Singurul dezavantaj? Ai tendința să fii nesigură, iar dacă îți rănește cineva sentimentele, ai tendința să îți ascunzi durerea interioară. Dar copiii își dau seama întotdeauna când ceva este în neregulă, și căminul vostru ar putea deveni tensionat dacă există lucruri nespuse. Încearcă să fii mai deschisă cu cei apropiați.

RAC: Părintelui Rac îi plac foarte mult tradițiile de familie. Îți place să faci pizza duminică și să vizionați împreună un film vineri seară. Ești întotdeauna disponibilă pentru orice activitate făcută în familie. Pentru tine, cel mai important este să fiți împreună. Singurul dezavantaj ar fi faptul că ai tendința de a deveni prea implicată în viețile și relațiile copiilor tăi.

LEU: Îți place să te lauzi cu realizările copiilor tăi și vei sărbători chiar și cel mai mic succes. Ești indulgență și îți place să le cumperi copiilor orice își doresc. Însă poți fi și foarte aroganță și, în momentele tale mai proaste, ai putea să uiți de nevoile copiilor și să le îndeplinești numai pe ale tale. Însă, indiferent de defectele tale, copiii vor aprecia loialitatea și protecția pe care le-o oferi.

FECIOARĂ: Casa unei Fecioare nu este niciodată murdară. Îți vei pierde mințile dacă vei vedea urme de noroi în living sau urme de creion pe pereți. Copiii tăi vor învăța ce înseamnă responsabilitatea din sarcinile pe care le vei atribui lor. Eșți un părinte curios și altruist și respecți opiniile copiilor. Însă poți fi și foarte critică. Copiii tăi se vor plânge de standardele tale foarte ridicate și ar putea să lase rufe murdare pe jos doar ca să te enerveze. Dacă nu îți înfrânezi paranoia, ai putea să îi superi pe copiii tăi cu vizite foarte frecvente la doctor. Dar, de fapt, ești atât de atentă numai pentru că îi iubești foarte mult și ai face orice pentru ei.

BALANȚĂ: Balanțele sunt foarte îngăduitoare și cedează foarte ușor. Însă devotamentul pentru nevoile copiilor tăi se extinde mai mult decât la chestiile mici: vei căuta întotdeauna să le acorzi cea mai bună educație pe care ți-o permiți. De asemenea, ești foarte relaxată, așa că nu vor există secrete în familia voastră. Însă toată atenția pe care le-o oferi are un preț. Iar acela este faptul că te aștepți la reciprocitate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ai putea să te simți descurajată și nervoasă.

SCORPION: Părinților Scorpion le place să își țină copiii ocupați. Le vei seta alarma pentru toată săptămâna, iar sâmbătă, la ora 10 dimineață, copiii tăi vor fi îmbrăcați și gata de lecția de balet/ karate/ clarinet. Părintele Scorpion iubește să creeze o viață echilibrată, iar copiii beneficiază de mese sănătoase și activitate fizică. Prețuiești timpul petrecut în familie și îți place să îi ai pe toți aproape. Însă așteptările tale foarte ridicate de la copii ar putea să le dăuneze. Învață să te mai relaxezi din când în când. Nu este natural pentru tine să îți exprimi afecțiunea în mod fizic.

SĂGETĂTOR: Părintelui Săgetător îi place viața. Speri că și copiii tăi să îți moștenească entuziasmul, așa că îi iei cu tine în cât mai multe călătorii și excursii. Pentru tine, călătoriile înseamnă la fel de multă educație ca și școala normală. Ai grijă, totuși: nu vrei că ei să nu respecte educația formală. Câteodată îți uiți rolul de părinte și vorbești prea deschis în fața copiilor tăi. Dacă faci asta, ei vor începe să își dorească o relație părinte-copil un pic mai tradițională.

CAPRICORN: Capricornii sunt foarte muncitori, iar perseverența lor se extinde și asupra rolului de părinte. Tu îți înveți copiii prin puterea exemplului, iar ei te urmează. Îți place să le oferi copiilor tot ce are funcție educațională: cărți, filme, jucării. Ca orice părinte, vrei ce e mai bine pentru ei, însă nu ai nicio problemă să spui nu. Doar reține că nu trebuie să fii prea serioasă, pentru că nu vrei că ei să își amintească de tine că fiind un părinte rigid și sever.

VĂRSĂTOR: Părintele Vărsător vrea să fie cel mai bun prieten al copilului său. Le vei spune copiilor povești nebunești despre trecutul tău și vei spera că vor avea aceleași înclinații ca și tine. Monopolizezi discuțiile de la cină cu poveștile tale despre camping în ploaie la festivaluri de muzică și muncă voluntară. Deși îți place să comunici, câteodată poți fi un pic insensibilă la ceea ce simt alți oameni. Vărsătorului îi lipsește câteodată inteligență emoțională, iar acest lucru poate dauna relației părinte-copil.

PEȘTI: Visătorul părinte din zodia Pești își încurajează copiii să își exprime creativitatea oricând este posibil. Însă, mai mult decât atât, părintele Pești pune preț pe bunătate. Oamenii îți vor vedea copiii drept niște îngeri. Peștii pot fi și serioși. Iar când vine vorba de a-și proteja copiii, Peștii nu se joacă. Sunt severi și ar face orice pentru a se asigura de siguranța și fericirea copiilor lor.