mamaplus

Ce cadou i se potrivește copilului, în funcție de zodie

-
//
16.10.2020

Copiii sunt atrași de culori, dar și de utilitatea jucăriilor. În general cadourile trebuie să urmeze pasiunile acestora, dar și gustul lor pentru frumos, să le stimuleze gândirea și imaginația și să le ajute dezvoltarea fizică, motrică și intelectuală.

Iată ce cadouri sunt potrivite pentru copii, în funcție de zodia în care s-au născut!

Berbec

Copiii din zodia Berbec sunt niște năzdrăvani fără pereche. Ei au nevoie de cadouri care să îi țină tot timpul ocupați, dar care să fie totodată... spectaculoase. Culoarea roșie îi atrage în mod deosebit. Pentru băieței sunt potrivite cadouri precum jucării teleghidate sau telecomandate, trenulețe cu trasee complicate, mașinuțe de pompieri sau de poliție ori costume de eroi. Pentru fetițe sunt potrivite păpușile frumoase și cadourile de înfrumusețare, accesorii de păr, brățări pentru copii, costum de zână, o oglindă ca-n povești etc.

Taur

Un cadou pentru copilul Taur este dificil pentru că micuțul acestei zodii este deosebit de pretențios, iubește luxul (la orice vârstă), iar calitatea și brandul sunt foarte importante pentru el. De asemenea și utilitatea jucăriei. Fiecare cadou primit va fi atent examinat și evaluat. Pentru a mulțumi un nativ al acestei zodii nu trebuie doar să înveliți jucăria în ambalaje frumoase, ci aceasta chiar să fie de o calitate superioară. Are un simț al esteticii deosebit și un gust puternic ascuțit. O jucărie ieftină care se găsește peste tot nu se va ridica la standardele lui. Potrivite pentru ei sunt jucăriile în ton cu pasiunile pe care le au, astfel un film de desene animate bun sau un album de muzică deosebită îi poate încânta, la fel și o trotinetă sau o mașinuță teleghidată de calitate. Pe fetițe le încântă hăinuțele speciale sau care să imite costume celebre, dar obligatoriu ale unor personaje frumoase. De asemenea le place să mănânce, așadar dulciurile nu trebuie să lipsească. 

Gemeni

Pentru copiii din zodia Gemeni sunt potrivite cadourile moderne și sofisticate, care să le pună imaginația la contribuție. Jocurile sofisticate, de construit spre exemplu, trenulețele, sau pentru fetițe, căsuțe pentru păpuși, pot fi cadourile favorite. Copiii acestei zodii sunt în general mari colecționari, astfel că un cadou care le dezvoltă sau întregește colecția poate fi foarte apreciat de micuț. Un CD, o carte de colecție, un personaj de desene animate sau chiar un cadou care să „înceapă” o colecție va încânta nativul Gemeni.

Rac

Copiii Rac sunt foarte sensibili și emotivi. Pentru ei un cadou nu are neapărat utilitate practică, ci mai ales o conotație sentimentală. Copiii Rac rar vor utiliza un cadou primit de la cineva drag, ci mai degrabă îl va păstra ca amintire, chiar dacă acesta este total nefolositor. Ei se hrănesc din amintiri și fantezii, visează la binele lumii, le plac poveștile cu final fericit, ascultă muzică romantică etc. De aceea este indicat să nu le faceți cadou un fleac, ci ceva ce pot să aprecieze mult timp. De exemplu un set de mașinuțe sau de păpuși, un set de culori sau acuarele ori un ursuleț mare și pufos care să le fie partener de somn sunt cadouri pe gustul unui copil Rac. Cadourile decorative sunt de asemenea apreciate, dar și hăinuțele. Atenție însă, hainele stridente nu sunt pentru ei, preferând culorile care se armonizează dulce, creând calmitate, liniște, dragoste. Nu uitați că acești nativi au emotivitatea foarte dezvoltată.

Leu

Copiilor din această zodie le plac jucăriile impresionante, mari, cu multe lumini, dar și scumpe. Nu se mulțumesc cu ceva mic, ci au nevoie de cadouri practice totodată, precum un costum al unui personaj preferat, o bicicletă, un telefon mobil, un calculator în miniatură, un instrument muzical sau o haină scumpă. Le plac în special culorile calde: roșu, galben, portocaliu sau roz.

Fecioară

Copiilor din această zodie le plac lucrurile practice, în culori calde, care să fie necesare în decorul camerei lor sau în genul jocurilor pe care le preferă, dar dacă se poate să fie și dezmembrabile ar fi minunat. Copiii Fecioară au o dorință acerbă de a încerca extremele lucrurilor, astfel vor da cu ele de pământ, vor trage de ele, fiind experți în ravagii. Astfel că cele mai potrivite cadouri pentru ei sunt fie perne decorative, fie jocuri de construcție, cuburi, logo, puzzle sau căsuțe pentru păpuși, mașini de construcție etc. Doar așa le puteți captiva atenția și totodată nu vor strica prea repede jucăriile cumpărate.

Balanță

Copiii din această zodie preferă cadourile practice, care dezvoltă inteligența și totodată care exprimă frumosul. Le plac jocurile de perspicacitate, le puteți oferi un bilet de călătorie la un parc de distracții, la un teatru sau un film bun de desene animate. Sunt atenți la detalii, astfel că un cadou ieftin și prost confecționat nu-i va satisface. Pentru ei, ambalajul cadoului are valoare, fiind sugestiv și demonstrând grija pe care ați manifestat-o pentru ei și pentru cadoul cumpărat.

Scorpion

Cadourile pentru copiii acestei zodii trebuie să fie impresionante, rare și scumpe. Le place să se mândrească cu cadoul primit, astfel că vor aprecia tot ceea ce este fastuos, grandios, de firmă, spre exemplu role, haine scumpe, bijuterii (cercei) pentru fetițe, păpuși sau mașinuțe de colecție, fiind foarte atrași de lux, dacă se poate cadoul să fie chiar unicat. Ceva comun, banal, nu este potrivit pentru ei. Indiferent ce cadou alegeți pentru ei, trebuie să fie de calitate și deosebit.

Săgetător

Copilul Săgetător este unul special, atras de cultură, artă, lucruri aduse din străinătate, căci are fantezii să călătorească în lume și orice obiect adus de departe îl face să viseze. Apreciază cărțile cu poze din toată lumea, cele cu povești din mitologie, muzica ritmată sau clasică, pentru băieței malinușele speciale sunt apreciate, iar pentru fetițe - un cadou decorativ sau o păpușă ce exprimă o anumită cultură, o umbreluță japoneză, animăluțe din pluș sau chiar un animăluț... viu.

Capricorn

Copiii acestei zodii sunt extrem de introvertiți și chiar dacă nu le place un cadou nu vor spune nimic. Adesea sunt închiși în ei și uneori cu greu puteți sesiza bucuria pe chipul lor. Știu să mulțumească și acceptă în general orice cadou. Le plac cadourile care le pun inteligența la contribuție și totodată îi testează. Astfel că jocuri precum cele de inteligență sau jocuri întrebări-răspunsuri sau cele de strategie îi atrag. Mai puțin jocurile de imaginație, nativii acestei zodii fiind mai statici în gândire, au logică, dar nu imaginație. Nu le plac jocurile foarte colorate, nici hainele în acest fel, însă adoră dulciurile și păpușile de pluș care adesea le devin cei mai buni prieteni.

Vărsător

Cadouri și orice le-ați da, sunt atât de inventivi încât găsesc ei un mod de folosință. În general cadoul trebuie să fie în ton cu pasiunile lor: acuarele, plastelină, trusă de croit, nave spațiale, jocuri de construcție sau de inteligență, un joc karaoke sau jocuri care se practică în mai multe persoane, copiilor Vărsător plăcându-le să se înconjoare de prieteni. Hăinuțele preferate sunt în culori precum mov, roz sau albastu (toate nuanțele).

Pești

Copiii acestei zodii sunt sensibili, cu o imaginație foarte bogată, adesea creând o lume paralelă a fanteziei. Iubesc jucăriile în culoarea albastră și cele care necesită imaginație, spre exemplu un puzzle îi cucerește. Sunt deschiși noului și artei, așadar o trusă pentru lucru manual, pictură, sculptură, lut îi va încânta. Un instrument muzical poate fi de asemenea un cadou deosebit pentru ei.