mamaplus

Gravidă din Chișinău, internată cu COVID-19 în spital: ”Oare ne țin aici pentru statistică?”

-
//
26.10.2021

Ajunsă în săptămâna 32 de sarcină, tânăra Ana Badaneu, Miss Moldova 2017, a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19. Chiar dacă suferă de o formă asimptomatică a bolii, Ana a fost îndrumată de medicul de familie să se interneze la Maternitatea nr. 2 din capitală unde se tratează toate femeile însărcinate. Deși nu are niciun simptom, tânăra a fost internată în același salon cu femei care prezintă simptome severe de tuse, ceea ce a pus-o în gardă.

”Când am ajuns aici, am rămas șocată de condiții. Într-o cameră de 10 metri pătrați, stau câte 4 fete! Niciun metru între paturi nu-i. Eu mă simt bine, nu am febră, nu am tuse, nu am simptome. Medicul a venit, m-a controlat și a zis că totul este bine. Am vrut să scriu cerere și să merg acasă pe propria răspundere, pentru că am o formă ușoară de COVID-19, și ce credeți? Nu îmi permit! Mi-au zis că au așa cerere, dar nu vor să mi-o dea. De ce? Pentru că au nevoie de statistică, iar eu mă simt aici mult mai rău ca acasă! Ei încurcă pastilele și îmi dau antibiotice puternice care nu se permit gravidelor. Avea să merg la privat, dar acolo nu se tratează de COVID-19 și acum idee nu am cum să ies de aici. Vă rog să mă ajutați, parcă sunt în închisoare.”, scrie Ana Badaneu pe rețelele sociale.

Tânăra mai spune că a renunțat să ia medicamentele prescrise de medici, pentru că îi este frică.

”Eu când am venit mi-au spus că voi sta cu fete care au aceleași simptome ca ale mele. Cum se face că stau toate și tușesc, iar eu sunt nevoită să miros asta? Ușile sunt încuiate, nu pot ieși și am vorbit cu mai multe fete care se simt bine. Ne țin aici pentru statistică. Bineînțeles că sunt și cazuri grave, dar aici e vorba de altceva. E foarte tristă situația la noi. Aici organismul luptă mai mult cu stresul decât cu COVID-ul. Ei nu își dau seama că sunt niște bolnavi de cap care stresează femeile însărcinate. Eu prima dată văd cum sunt oamenii, țara noastră și medicina. Eu nu iau niciun medicament din ce îmi dau ei, pentru că îmi e frică de urmări. Care e sensul să mă țină aici?”, mai mărturisește viitoarea mămică.

mamaplus

Ana Badaneu a mai menționat că în cazul în care situația ei nu se rezolvă, va apela la Poliție pentru ajutor.

mamaplus