mamaplus

Grădinițele și școlile din Chișinău, închise pentru 2 zile. Transportul – suspendat temporar

-
//
08.01.2024

Activitatea grădinițelor și a școlilor din Chișinău se sistează pe parcursul a două zile, până joi, 11 ianuarie.  O decizie în acest sens a fost adoptată de către Comisia Situații Excepționale Chișinău în legătură cu ninsorile puternice, transmite IPN.

mamaplus

De asemenea, se sistează și activitatea instituțiilor publice, cu excepția celor implicate în deszăpezire și înlăturarea ghețușului, celor din sănătate și aflate în serviciul persoanelor care se află în situații de risc.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că, din cauza că pe unele străzi se intervine a treia oară, s-a luat decizia ca până la ora 16.00 să fie sistat transportul public, cu excepția celor cu scop tehnic de intervenție.

„La această oră, toți responsabilii din cadrul direcțiilor municipale, monitorizează situația și sunt gata să intervină în caz de necesitate. În contextul avertizărilor meteorologice de schimbare a vremii, a fost activată Celula de criză la nivelul municipiului Chișinău, în vederea coordonării acțiunilor privind intervențiile de deszăpezire și gestionarea situațiilor de urgență. Tehnica și utilajele specializate ale regiilor de profil sunt pregătite pentru activitățile de deszăpezire și dispun de stocuri suficiente cu material antiderapant”, menționează edilul.

Populația este îndemnată să fie prudentă pe străzi și în trafic, să nu parcheze automobilele sub copaci și să țină cont de recomandările autorităților. Dacă nu există o necesitate urgentă, cetățenii sunt îndemnați să evite deplasările prin oraș, dar și în afara municipiului.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, oamenii pot apela la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.