mamaplus

Grădinițele din Soroca rămân închise până pe 14 septembrie

-
//
04.09.2020

Decizia autorităților locale din Soroca de a ține grădinițele închise în continuare a fost luată în legătură cu situația epidemică alarmantă privind numărul de cazuri COVID-19 din localitate.  Redeschiderea grădinițelor la Soroca întârzie din motivul creșterii, în ultimile zile, a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, se arată în anunțul primăriței orașului Soroca, Lilia Pilipețchi.

Potrivit datelor oferite de Comisia Situații Excepționale Soroca, în municipiu sunt înregistrate 541 de cazuri, dintre care 51 sunt active. 

De altă parte, unele școli și-au reluat activitatea, iar autoritățile locale urmează să monitorizeze cum vor evolua lucrurile în aceste instituții de învățământ, dar și în câteva grădinițe mai mici din raion care activează.

„Conducerea mun. Soroca, înțelege situația în care sunt puși părinții, dar, în cazul în care Soroca se numără printre cele mai afectate localități de COVID-19, riscul redeschiderii grădinițelor, la ziua de astăzi, este prea mare. Primarul cheamă sorocenii să fie îngăduitori și să nu-și expună riscului copiii”, se arată într-un mesaj al primăriei.

Grădinițele din municipiul Soroca își vor relua activitatea de pe data de 14 septembrie.

Menționăm că grădinițele și școlile din țară și-au reluat activitatea din 1 septembrie, fiecare instituție optând pentru un model de activitate propus de Ministerul Educației și în baza unor reguli stricte de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Universitățile din țară își vor relua activitatea treptat.